20 bin öğretmen ataması için branşlar belli oldu; tam 99 branşta alım olacak! Başvuru için sakın vakit kaybetmeyin…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılında göreve başlayacak olan 20 bin öğretmenin ataması için başvuru ekranını açtı. Şartların yanı sıra alım yapılacak olan 99 branşı ve branşlara ayrılan kadroları da duyuran MEB, kadrolardan 31’inin milli sporculara ayrıldığını da açıkladı.

MEB 20 BİN ATAMA İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen açıklama ile MEB’in bu sene 20 bin öğretmen ataması yapacağı ortaya çıkmıştı. Gerçekleştireceği atamaların branşlarını duyuran MEB, aynı zamanda adayların 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu’nun şartlarını taşıması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra atama yapılacak ilgili öğretmenlik alanına uygun bir eğitim ile öğretmenliğe esas programlar hariç tezsiz yüksek lisans yapmış olmak veya pedagojik formasyonu almış olmayı şart koşan MEB, KPSS’den de tüm branşlar bazında en az 50 puan almanın şart olduğunu ilan etti.

MEB, 99 BRANŞTA ÖĞRETMEN ALACAK

Bu sene tam 99 branşta öğretmen ataması gerçekleştirecek olan MEB, branşların dağılımlarını geçtiğimiz gün açıkladı. En çok kadroyu 7 bin 503 ile okul öncesi öğretmenliği aldı. Okul öncesi öğretmenliğini sırasıyla; 2 bin 223 kadro ile sınıf öğretmenli, bin 250 kadro ile özel eğitim öğretmenliği, bin 218 kadro ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, bin 4 kadro ile ilköğretim matematik öğretmenliği takip etti. Matematik alanında ilköğretim dışında da alım yapacak olan MEB, 714 alım gerçekleştireceğini duyurdu. Ayrıca MEB’in en çok alım yapacağı 10 branş arasında 616 kadro ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, 552 kadro ile Türkçe öğretmenliği, 480 kadro ile fen bilgisi öğretmenliği, 467 kadroyla ise rehberlik öğretmenliği branşları yer aldı.

BU BRANŞLARDAN TEK KİŞİLİK ALIMLAR YAPILACAK

Çoklu alımların yanı sıra MEB, bu sene tek personellik alımlarda gerçekleştirecek. Özellikle; aile ve tüketici hizmetleri, biyomedikal cihaz teknolojileri, büro yönetimi, denizcilik (gemi elektroniği, gemi makineleri, gemi yönetimi), el sanatları teknolojisi (nakış) ve gazetecilik gibi alanlarda birer kontenjan açmış olan MEB, sanat tarihi gibi alanlarda da birer kontenjan ile alım gerçekleştirecek. Öte yandan MEB tarafından daha önce kontenjanı 319 olarak duyuran beden eğitimi branşının 31 kontenjanı milli sporcuların başvuruları için ayrılacak.

Exit mobile version