Gündem

Koronavirüs vaka sayılarındaki artıştan sonra herkes merak ediyordu: İl Valisinden sokağa çıkma kısıtlaması ve yasak açıklaması geldi!

Koronavirüs vaka sayıları Türkiye genelinde artmaya devam ederken İzmir de alarm vermeye başladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de şehir de artan vaka sayılarıyla ilgili açıklama yaparken kısıtlama ve yasak konusuna da değindi.

“Mayıs ayı başında vaka sayıları 50’lere kadar inmişti, entübe sayısı da 2’ydi. Fakat şu anda entübe sayısı 40. Yoğun bakımda 130 olmak üzere ciddi bir artış var.” diyen Vali Köşger yoğun bakımlarda henüz bir sıkıntı olmadığını da kaydetti.

KISITLAMA VE YASAK GÜNDEMİ

Köşger’in yasak ve kısıtlamalarla ilgili açıklamaları ise şöyle oldu:

“Tekrar bir artışa geçtik. Bu konuyla ilgili sağlıkçılar başlangıca göre ölümcüllüğün daha az olduğunu değerlendiriyor. Şu aşamada vatandaşlarımızın maske takmasını mecbur tutacak bir durum yok. Takmak isteyen taksın. Herhangi bir yasaklama yapmayı düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızı kendi tedbirlerini almaları konusunda uyarıyoruz. Pandemi süreci tüm dünyada ekonomi başta olmak üzere birçok alanda sorun ortaya çıkardı. Sağlık her şeyden önemli. Vatandaşımızı kendi tedbirini alması konusunda uyarıyoruz.”