Personel Alımı

En az 45 bin TL maaş ile çalışacak işçi aranıyor! 2.000 personel talep edildi, başvuru şartları ne?

Son olarak Almanya’nın, havaalanlarında yaşadığı personel eksikliğinden dolayı Türkiye’den işçi talep etmesiyle birlikte yurtdışında çalışma fırsatları da yoğun şekilde araştırılmaya başladı. Yurtdışında çalışmak isteyen kişiler için birçok ülkede fırsat kapısı açılmaya devam ediyor. Her ne kadar bu kapsamda son örneklerden biri Almanya olsa da Kanada ve Finlandiya gibi ülkeler de peş peşe işçi alımları gerçekleştireceğini açıklıyor ve gelen açıklamalar sonrasında yurtdışında çalışma koşulları araştırılmaya başlanıyor. En az 45 bin lira maaş ile iş fırsatı sunulurken, Almanya’da çalışmak isteyenler detayları merak ediyor. Peki Almanya’da 2 bin personel alımında hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar…

EN AZ 45 BİN TL MAAŞ İLE ÇALIŞMA FIRSATI

Almanya, özellikle havaalanlarındaki personel eksikliğinden dolayı Türkiye’den 2.000 personel talep etti. Almanya’nın Türk işçi alımı duyurusu yoğun bir ilgi ile karşılaşırken, yurtdışında çalışmak isteyenler koşulları ve yöntemleri araştırmaya başladı. Yurtdışında çalışmak ve kariyer yapmak isteyenler, Almanya’dan gelen duyuru sonrası başvuru noktalarını da araştırmaya koyuldu. TL bazında en az 45 bin lirayı bulan maaşla Almanya’da çalışmak için ne yapmak gerekiyor?

ALMANYA’NIN İŞÇİ ALIM SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Almanya’dan gelen işçi alımı duyurularında, 20 ve 40 yaş aralığında alım yapılacağı belirtildi. Hemen hemen her sektörde toplamda 2 milyon uzman ve işçi açığı bulunan Almanya, acil olarak havaalanlarındaki sorunları çözmek istiyor. Bu kapsamda Almanya’ya gidecek olan Türk işçilerin barınma ihtiyacı işveren tarafından karşılanacak. Konuya ilişkin olarak canlı yayında açıklamada bulunan KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayça Mezde şöyle konuştu:

“Biz dışarıdan bu şekilde taleplerin olacağının farkındaydık. Havacılık deneyimi almış ve havacılık mezunları öncelikli olacak. 20 ve 40 yaş arasında çalışanlar başvuru yapabilecek. A2 seviyesinde Almanca dil isteniyor fakat hızlandırılmış bir dil kursunda takviye olarak verilecek. Ayrıca alınacak kişilerin güvenlik kontrolleri olacak ve pasaport işlemlerinin tam olması gerekiyor. İşveren tarafından kalacak yer sağlanacak. Bizim buradaki en büyük avantajımız Türkiye olarak süreçleri iyi yöneten bir kadromuzun olması ve genç nüfusa sahip olmamız. Bizim üniversite olarak gönderimlerimiz devam ediyor. Peyderpey alımlar yapılacak. Bu süreçte benim tavsiyem, gidecek vatandaşların hızlı bir şekilde Almanca öğrenmeleri…”