EkonomiGenelGündem

Başvurunuzu e-Devlet üzerinden hemen yapın: Bakanlık ödeme yapacak, kendi adına banka hesabı olan herkes başvuruda bulunabilir!

Hükümetin ihtiyaç sahibi olan, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yaptığı maddi yardımlara bir yenisi daha eklenmiş, Aile Destek Programı’nın devreye alındığı açıklanmıştı. Söz konusu desteğe başvurular başladı! E-devlet üzerinden yapılan başvurular kısa sürede sonuçlanıyor, onaylanan başvuruların ardından banka hesabınıza 12 ay boyunca para yatırılıyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Aile Destek Programı’nın detaylarını paylaşmıştı. İlk ödemeler ise Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere destek amaçlı banka hesaplarına yatırılmıştı. Bu kapsamda ilk ödemesini alan haneler 600 TL’ye kadar olan ödemelerini her ay alabilecek.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURUN

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerindeki başvuru ekranı üzerinden gerçekleşebiliyor. Veya vatandaşlar ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından başvurularını yapabiliyorlar. Diğer yandan destekten yararlanamayacak kişiler de şöyle:

Türk vatandaşı olmayan,
Mavi Kart sahibi olan,
Yerleşim adresi yurt dışında olan,
18 yaşından küçük olan,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunanlar başvuru yapamıyor.

Ayrıca, başvurular için kişinin kendi adına açılmış İBAN hesabının bulunması gerekiyor. Çünkü e-Devlet’teki başvurular sırasında bu banka hesabının İBAN numarası da isteniyor.

İŞTE YAPILACAK ÖDEMELER

Bakanlıkça ödeme tutarları ise şöyle açıklandı:

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL ve altı olanlar 600 TL
450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olanlar 550 TL
911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı olanlar 500 TL
1372,30 TL üzeri ─  1833,45 TL’den az olanlar da 450 TL aylık destek ödemesi alacak.