Gündem

Benzin ve motorine indirim sonrasında yeni zam! Bu geceden itibaren akaryakıt fiyatları ne kadar olacak?

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatlarında da hareketlilikler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda hızla yükselişe geçen Brent petrol fiyatı ve onu takiben yurtiçi piyasalarda dolar kurunda artış görülmesi, benzin ve motorin fiyatlarında da hızlı artışları tetiklemişti. Gelen bu yükselişler sonrası yükselen akaryakıt fiyatları bu süreçte 30 lirayı görmüştü.

Gelen yükselişler sonrası petrol fiyatlarında yaşanan gevşeme ile gerileyen akaryakıtta, son olarak bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1 liralık daha indirim yansımıştı. Bu indirim ardından motorine bir kez daha zam geleceği öğrenildi. İndirim ve zamlar ile birlikte akaryakıt fiyatlarında son durum ne oldu? İşte detaylar…

İNDİRİM SONRASI ZAM HABERİ GELDİ

Brent petrol fiyatı geçtiğimiz hafta gelen düşüşler sonrasında 100 doların altına gerilemiş, 94 dolar seviyesini de görmüştü. Petrol fiyatında yaşanan bu düşüş, akaryakıtta indirimleri de beraberinde getirmişti. Geçtiğimiz Cumartesi günü benzin litresinde 2 lira 23 kuruşluk ve motorinin litresinde de 1 lira 15 kuruşluk indirim görülmüştü. Bir dönem 30 lirayı gören motorinin litre fiyatında bir indirim daha yapıldı ve motorine 1 liralık daha indirim uygulandı. Benzin fiyatında ise değişikliğe gidilmedi. Ancak motorine 1 liralık indirim sonrasında bir zam daha yapılacağı haberi gündeme geldi.

10 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Sektör kaynaklarının paylaştığı bilgiye göre bu gece yarısından itibaren motorin fiyatında 81 kuruşluk artış yaşanacak. Bu zam öncesi, 10 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 20,04 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 22,37 TL
  • Ankara’da benzin litresi 20,15 TL
  • Ankara’da motorin litresi 22,46 TL
  • İzmir’de benzin litresi 20,16 TL
  • İzmir’de motorin litresi 22,47 TL

Motorin fiyatlarında bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 81 kuruşluk zam bekleniyor.