Gündem

WhatsApp’ta artık çevrimiçi olanlar görülemeyecek; boşuna bakmayın, o özellik yeni güncellemeyle birlikte kalkıyor! Başka yenilikler de var…

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, bir dizi gizlilik önlemleri aldı. Yeni güncellemesi ile birlikte gizlilik alanında üç yeni özelliği kullanıcılarının hayatına sokacak olan WhatsApp, yeni özelliklerini geçtiğimiz gün tanıttı. Çevrimiçi olma durumunun görüntülenebilmesinden ekran görüntüsü alamamaya kadar pek çok önlem getirmiş olan WhatsApp, her geçen gün daha da artan WhatsApp grup mesajlarını da unutmadı.

WHATSAPP’IN YENİ ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA AMİ VORA’DAN GELDİ

Bir süredir yenilikler yapacağının sinyallerini veren WhatsApp, yeni özelliklerini kamuoyu ile paylaştı. Özellikle gizlilik ile ilgili geniş önlemler almaya başlamış olan WhatsApp’ın yeni özelliklerine ilişkin ilk açıklama ürün müdürü Ami Vora’dan geldi. Ami Vora açıklamasında; “WhatsApp’ta, insanların yazdıkları mesajlar üzerinde daha fazla kontrol ve mahremiyete sahip olmalarını sağlayan özellikler oluşturmaya odaklanıyoruz. Yıllar içinde, konuşmalarını güvende tutmaya yardımcı olmak için birbirine bağlı koruma katmanları ekledik ve yeni özellikler, mesajları gizli tutma taahhüdümüzü yerine getirmeye devam etmemizin bir yolu” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLER CEO ZUCKENBERG TARAFINDAN TANITILDI

Ami Vora’nın ardından özelliklerin tanıtımı için önemli açıklamalarda bulunan Meta CEO’su Mark Zuckenberg, özelliklerin artık mesajlaşmaları “yüz yüze görüşmeler kadar özel ve gizli tutmaya yardımcı olması” adına gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu bağlamda şifreli mesajlaşma alanında bir dizi yenililere imza atan WhatsApp, yeni güncellemesinden sonra, “Bir kez görüntüle” özelliği kullanılarak atılan tüm fotoğraf ve videoların ekran görüntüsü alımına izin vermeyecek. Bu engelleme sayesinde mahremiyetin korunmasını artıracak olan WhatsApp, atılan mesajların da okunmamış olması halinde 2,5 güne kadar silinerek, hiç yazılmamış gibi yapılabilmesini sağlayacak. Aynı zamanda çevrimiçi olma durumunu sonunda kontrol altına alan WhatsApp, kişilerin çevrimiçi olup olmadığını göstereceği kişilere seçmesine izin verecek. Son olarak WhatsApp’ın yeni güncellemesi gruplardan sessizce çıkabilmeyi kolaylaştıracak.