Editörün SeçtikleriEkonomi

Altın ve dolar fiyatlarında bu hafta çok kritik: 2 günde her şey değişecek! Büyük risk var

Altın ve dolar yatırımcıları için son dakika gelişmesi yaşandı. Fiyatlar için bu hafta çok kritik gelişme yaşanacağı belirtildi. 2 günde her şeyin değişeceği duyuruldu. Büyük riskin olduğu belirtildi. Yatırımcıların odağında bu hafta FED’in toplantı tutacağı ve Merkez Bankası’nın faiz kararı olacağı belirtildi.

Yatırımcılar yaptığı araştırmasında “Altın ne olur?”, “Altın düşecek mi?”, “Altın yükselir mi?” sorusuna cevap aramaya başladı. Altın ve dolar yatırımcılarını bu hafta çok önemli 2 gelişme bekliyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI KARARINA ÇEVRİLDİ

Gözler ABD Merkez Bankası Fed’in toplantı tutanaklarına, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. Hafta içinde, ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yıllık yüzde 8,5 artarken, aylık bazda değişim göstermedi.

DÜŞÜŞ GÖSTERECEĞİTAHMİN EDİLİYOR

City Index’te kıdemli bir piyasa analisti olan Matt Simpson altın fiyatlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor:

“ABD enflasyon verileri artık arkamızdayken, neredeyse fırtınadan sonraki sakinliğe benziyor. Bu, birkaç gün önce yaşanan oynaklığın ardından para birimleri ve emtialar için dar aralıklara yol açtı”

Uzmanlara göre altının ons fiyat 1800 doların üzerinde kalıcılığı yakalayamazsa fiyatlara üzerinde aşağı yönlü baskının yeniden gündeme geleceği ifade edildi. ANZ Bank analistleri altın fiyatlarının bu durum karşısında 1.700 dolara düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.