EkonomiGündem

İl Valiliği müjdeyi bugün verdi: İhtiyaç sahiplerine tek seferlik para yardımı yapılacak! 1200 TL hemen ödenecek

İl Valiliği’nden flaş açıklama yapıldı! Müjde bugün verildi. İhtiyaç sahiplerine tek seferlik maddi yardım yapılacağı açıklandı. Söz konusu yardım ise 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yapılacak. Paralar velilerin hesabına yatacak. İşte detaylar…

Gaziantep Valiliği, maddi destek sağlanacak öğrencilerin tespiti için çağrıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler Büyükşehir Belediyesine iletilecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi “Kadın Dostu Kent Gaziantep” mobil uygulamasının içerisinde de annelerin başvuru yapabilecekleri bir alan oluşturulacak.

25 EYLÜL’E KADAR BAŞVURUN

Uygulama üzerinden 25 Ağustos-25 Eylül tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. 5 Eylül itibarıyla başvurular değerlendirilip maddi destekler annelerin banka hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

11 ve 12’nci sınıftaki öğrencilerin ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Gül, “Büyükşehrin vereceği 1200 lira parayı bir annenin çocuğuna verdiği harçlık gibi değerlendirmek lazım. Onu eğitim ve meslek hayatında yanında olduğunu göstermesi açısından çok önemli. Aile ekonomisine destek oluyor. Bu şehirde yaşadığımız için şanslıyız. Birçok ihtiyacımızı Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere hayırseverlerimiz temin ediyor. O açıdan da başarı grafiğinin her geçen gün yükseldiğini görüyoruz.” dedi.

ANNELERİN HESAPLARINA YATIRILACAK

“Biliyoruz ki şu anda okullar açılınca aile ekonomisi, eğitim giderlerinden dolayı zorlandığında çocuklarımız bazı almak istediği şeyleri alamayabiliyor, yapmak istediği şeyleri yapamayabiliyor. Halbuki küçücük bir destekle çok büyük bir başarı yakalanabiliyor. Özellikle lisedeki 11 ve 12’inci sınıftaki çocuklarımızın morali, motivasyonu, almak istediği bir kitabı alması, yapmak istediği bir şeyi yapması açısından eğitim desteği önemli.” Öğrencilere verilecek paraların annelerin hesaplarına yatırılacağını dile getiren Şahin, verilen destek ile istedikleri hedefe ulaşacaklarını bildirdi.