Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakanlık 81 ile verileceğini açıkladı: 18 – 65 yaş arası başvurup alabilir! Aralıksız 5 yıl boyunca verilecek

Ülkemizde yaşayan18-65 yaş arası için açıklandı. Bakanlık 81 ilde yaşayanlara verileceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 5 yıl boyunca aralıksız bir şekilde hazırlanan paketler başvuranların evlerine gönderilecek. Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin mutlaka başvuru yapması gerekecek.

Konuyla ilgili açıklama ve detaylar Vakıflar Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden yapıldı. Kuru gıda yardımlarının aralıksız 5 yıl boyunca verileceği ve 5 yıl sonunda kişilerin yeniden başvuru yapabileceği ifade edildi.

KURU GIDA YARDIMINDAN YARARLANABİLECEKLER

  1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,
  2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

BAŞVURU

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan “Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu”nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler. Yurtiçi kuru yardımı hizmetine başvuruda, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı istenir.

Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede durumu uygun olanlar kuru gıda hizmetinden yararlandırılır.

Kuru gıda yardımı hizmetine yapılan başvurular sınırlı sayıdaki kontenjanlar nispetinde değerlendirilmekte olup başvuru yapılması hizmetin hemen başlatılacağı anlamına gelmemektedir.

Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 ay paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir. Yurtiçi kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanma süresi aralıksız 5 yıl ile sınırlıdır. 5 yılın sonunda hizmetten yararlanılmaya devam edilmek isteniyorsa yeniden başvuru yapılabilir.

KURU GIDA YARDIM PAKETİ

Kuru gıda yardım paketi 15 kalem gıda ürününden oluşmaktadır.

3 adet kuru gıda koli tipi bulunmaktadır: A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler için hazırlanmaktadır.

BAŞVURMAK VE DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN