Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Borcu olan vatandaşlara müjde! 2.500 TL’lik borçlar siliniyor: Az önce beklenen haber geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün canlı yayında dar gelirli vatandaşlar için iki yeni destek paketini paylaştı ve 6 milyon vatandaşın borcunu yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler yapılacağı ifade edildi.

KAMU MALİYESİNDEN KARŞILANACAK

Paketin iki ayaklı olacağı bildirilirken 5 milyona yakın ailenin de 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşeceği belirtildi ve ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşeceği böylece vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacağı vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

BAKAN NEBATİ’NİN AÇIKLAMALARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati düzenlemeyi anlatırken vatandaşlara destek sağlanacak borçların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklandığını ifade etti. Bu konuda Bakan Nebati açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek”

Düzenleme Meclis’ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.