Gündem

Motorin Fiyatına Bir Yeni Zam Daha! 95 Kuruşluk Zam Sonrası Motorinde Yeni Zam Bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarında Brent petrol varil fiyatındaki yükseliş ve dolar kurundaki hareketliliğin etkileri görülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Brent petrol varil fiyatının 140 dolar seviyelerine kadar yükselmesi ile birlikte yurtiçinde motorin fiyatları da 30 TL seviyesine kadar tırmanmıştı. Ardından Brent petrol fiyatı geriledi ve bununla birlikte motorin ve benzin fiyatlarına da indirimler yansıdı.

Ancak dolar kurundaki yüksek seyir ve öte yandan Brent petrol fiyatının yeniden yükselişe geçmesi ile akaryakıt fiyatları da yeni zamlarla karşılaşmaya başladı. Son olarak dün, motorin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli 95 kuruşluk zam gelmişti. Bu zammın ardından bu gece yarısından itibaren motorine yeni bir zam yapılması bekleniyor. İşte detaylar…

MOTORİNE YENİ ZAM!

Brent petrol fiyatı geçtiğimiz günlerde 92 dolar seviyesine kadar gerileyince akaryakıt fiyatları da bu süreçte indirimlerle karşılaştı. Gelen indirimlerin ardından Brent petrol varil fiyatı tekrar 100 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve petrol fiyatındaki bu yükseliş, hızla akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Benzin fiyatında 2 gün önce görülen zammın ardından, gece yarısından itibaren motorin litre fiyatına da 95 kuruşluk zam yansıtıldı.

Son olarak motorine gelen zam pompa fiyatına henüz yansımışken bu gece yarısından itibaren motorin litre fiyatına 87 kuruşluk yeni zammın geleceği öğrenildi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre bu gece yarısından itibaren motorin 87 kuruşluk bir zam daha gelmesi bekleniyor.

25 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Motorin fiyatına gelmesi beklenen 87 kuruşluk zam öncesi güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 21,14 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 25,03 TL
  • Ankara’da benzin litresi 21,25 TL
  • Ankara’da motorin litresi 25,12 TL
  • İzmir’de benzin litresi 21,25 TL
  • İzmir’de motorin litresi 25,13 TL