Diyanet Personeli

Kimler Kuran Kursu Öğreticisi Olabilir?

Diyanet İşlerine bağlı müftülükler, geçici Kur’an Kursu öğreticisi alıyorlar. Bu öğreticilerin alınması için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sınav yapılıyor. Alınacan öğreticiler geçici zamanlı olarak görevlendirilmektedirler. Sınava girmek isteyen adaylar, İl Müftülükleri tarafından yapılacak duyuruları takip ederek, başvurularını yine İl Müftülükleri üzerinden yaparlar. Sınavlar da İl Müftülüklerinde yapılır. 

Kimler Kur’an Kursu Öğreticisi Olabilir?

Kur’an kursu öğreticiliğine başvuracak adayların öncelikler, KPSS DHBT sınavından en az 60 almış olmaları gerekir. Sınav puanında geçerli şartı taşıyan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sözlü mülakata davet edilir. 

İlahiyat Fakültesi mezunu olanlar, İlahiyat Fakültesi mezunu olup hafızlık unvanına sahip olanlar, İlahiy Fakültesi önlisans mezunları, İlahiyat önlisans ve lisans mezunu olanlar, İmam Hatip Lisesi mezunları, İmam Hatip mezunu olup hafızlık unvanı bulunanlar başvuru yapabilirler.

Kur’an kurslarında geçici öğreticilik yapmak isteyen ve DHBT puanı olan adayların, bulundukları ilin Müftülüğünün web sitesini takip etmeleri, başvuru süreci başladığında ise yine müftülük üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Sınava giren adayların sınav sonuçları, başvuru yaptıkları ve sınava girdikleri İl Müftülüğünün web sitesi üzerinden ilan edilir.

Bir Yorum

  1. Halkla ilişkiler okudum 2 yıl ilahiyat okusam açık öğretimden kuran kursu öğretici olma imkanım var mi fakat liseyi imam hatip okumadım

  2. bende meslek lisesiinnden mevzunum acaba olabirbiyım yada engellertmi beni