Gündem

İstanbul’da yaşayanlar dikkat: Yarından itibaren başlıyor! Toplu taşıma araçlarında geçerli olacak

İstanbul’da yaşayanlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı hizmet veren toplu ulaşım araçlarında kış tarifesine geçileceği açıklandı. Diğer yandan kış seferi düzeninde, yazın oluşan talep nedeniyle hizmete alınan 48R, D1 ve D2 hatları pasifleştirilecek. KM28, 98K, 59HS, 48U, 38H, 36S, 29T ve HT19 hatları ise tekrar aktif hale getirilecek. İşte detaylar…

Yarın itibariyle Metro İstanbul AŞ’de de kış tarifesine geçilecek. AA’nın aktardıklarına göre tüm hatlarda ilk ve son tren saatleri aynı olmakla birlikte hatların yolcu yoğunlukları analiz edilip gün içerisindeki sefer sıklıklarında değişiklikler yapıldı. Yarından itibaren tüm hatlarda günlük toplam 332 ilave seferle 324 bin 103 ek yolculuk kapasitesi sağlanacak. Bu kapsamda trafikten yaklaşık 294 bin 60 araç çekilmiş olacak.

ÜCRETSİZ OLACAK

Güncel tarife bilgileri, sefer tarifeleri sayfasından sorgulanabileceği gibi istasyonlarda bulunan yolcu bilgilendirme ekranlarından da öğrenilebilecek. Okulların açılması dolayısıyla Metro İstanbul AŞ’nin işletmesinde bulunan raylı sistemlerde 06.00-14.00 saatleri arasında geçiş ücretsiz olacak.

İstanbul Şehir Hatları’nın kış tarifesi ise 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yaşanacak yoğunluklar göz önüne alınarak kış sezonuna göre düzenlenen seferler haziran ayı ortalarına kadar geçerli olacak. Kış tarifesine Şehir Hatları iskelelerinden, Şehir Hatları sosyal medya hesaplarından ve ALO 153 Beyaz Masa Danışma Hattı’ndan ulaşılabilecek.