Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücretli çalışanlara müjde! Pazartesi günü PTT’den alabilirsiniz: 12 bin 454 TL veriliyor

Asgari ücret üzerinden maaş alanlara çok güzel bir haber verildi. SGK tarafından ödemelerin başladığı ve bu paraların PTT üzerinden alınabileceği aktarıldı. Asgari ücretli kadın çalışanlara SGK tarafından doğum parası veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli destek ödemesi yapılırken bunlardan biri de kadınlara yapılan doğum yardım parası oluyor. Kadınların çalışma hayatına dönebilmesi ve iş hayatına geri kazandırılması için doğum yapan kadınlara ödeme yapılıyor. Bu ödeme tutarı ise 12 bin 454 TL oluyor. Başvuru yapıp bu parayı alacak olanlar ise paralarını PTT’den alabilecek.

ARANAN ŞARTLAR

Kadınların bu yardım parasını alabilmesi için bazı şartlara haiz olması gerekiyor. Konu ile ilgili olarak doğum yapan kadınların haiz olması gereken şartlar da paylaşıldı. Bu şartlar şöyle aktarıldı:

“Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç) İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması, Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

PTT’DEN ÖDEMELER ALINIYOR

Kadınlara yapılacak olan bu ödeme ise SGK tarafından yapılıyor. Kadınların çalışma hayatına daha rahat dönebilmesi ve iş hayatından kopmaması adına bu ödemeler yapılıyor. Dolayısıyla kadınlara doğum parası veriliyor ve şartlara uyum sağlanıp başvuru yapılması dahilinde bu ödemeler alınıyor. Söz konusu ödemeler 12 bin 454 TL’ye kadar çıkıyor ve PTT aracılığı ile alınabiliyor.

DOĞUM TAM VE SAĞ BİR ŞEKİLDE OLMASI LAZIM

SGK tarafından da bir duyuru yapılarak doğum tam ve sağ bir şekilde gerçekleştikten sonra bu ödemelerin yapılacağı belirtilerek kadınların çalışma hayatında daha çok yer alabilmesi için bu ödemelerin yapıldığı vurgulandı. Kadınlara yapılan bu ödemeler ise 12 bin 454 TL’ye kadar çıkıyor.