GündemEditörün Seçtikleri

Promosyon ödemelerinde rekorlar peş peşe geliyor! 3 yıl için tam tamına 70 bin TL…

Temmuz ayında gelen zamların ardından özel bankalar arasında emeklilere verilen promosyon ödemelerinde derin bir rekabet başladı. Gittikçe yükselen promosyon limitleri sonrasında maaşını taşımak isteyen emekli vatandaşlar, bu süreçte adeta kararsız kaldı. Birçok bankada başvuruların da 31 Ağustos tarihinde sona ermesiyle birlikte emekliler hangi bankadan maaşını almaya karar veremeyecek duruma gelirken, başvuru sürelerinin uzatılmasıyla promosyon ödemelerinde yeniden yükseliş dalgası başladı.

Son dönemlerde 10 bin TL’den 15 bin TL’ye kadar promosyon artışı yaşanacağı söylentileri gündeme gelirken, öte yandan bankaların kurum çalışanlarına verdiği promosyonlarda yeni bir rekor limit telaffuz edilmeye başladı. Elde edilen bilgilere göre Emniyet, çalışanları için Vakıfbank’tan promosyon olarak 50 bin lira talep ediyor! İşte detaylar…

TEB’İN REKORU GEÇİLDİ Mİ?

Kamu bankaları, emeklilere maaşlarını taşımaları karşılığında hala taban tutardan promosyon ödemesi yapıyor ve kamu bankalarında emekliye en yüksek 750 TL nakit promosyon veriliyor. Emeklilere promosyonlarda 10 bin – 15 bin TL limitleri konuşulurken, diğer taraftan kurum çalışanları için verilen promosyonlar da gündeme gelmeye devam ediyor. Bu alanda son olarak TEB’in Anadolu Üniversitesi ile imzaladığı maaş sözleşmesi kapsamında, banka çalışan başına 3 yıl için 41 bin 500 TL ödemişti ve bu da rekor olarak kaydedilmişti. Ancak şimdi yeni bir rekor limit telaffuz ediliyor.

70 BİN TL’LİK ANLAŞMA İDDİASI!

Bir bankanın, TEB’in Anadolu Üniversitesi çalışanları için ödediği 41 bin 500 TL’lik rekor promosyonu geride bıraktığı iddiası sosyal medyada yer almaya başladı. Söz konusu söylentilerde, Akbank’ın bir firma çalışanlarına 3 yıl için 70 bin lirayı aşan promosyon vereceği iddia edildi. Bir diğer taraftan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de Vakıfbank’tan 330 bin polis memuru için 50 bin TL talep ettiği iddia edildi.