Gündem

Son zamların ardından benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? 15 Eylül güncel akaryakıt fiyatları…

Motorin ve benzin fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe zamlar yansımıştı ve küresel piyasalarda Brent petrol varil fiyatının 140 dolar seviyelerine çıktığı dönemlerde görülen 30 TL seviyesine yaklaşılmıştı. Bilindiği üzere Brent petrol varil fiyatında görülen dalgalanmalar ve döviz kurlarına yaşanan hareketlilikler akaryakıt fiyatlarına etki ediyor.

Brent petrol fiyatında son olarak görülen düşüşler de böylece akaryakıt fiyatlarında son indirimleri tetikledi. Geçtiğimiz hafta peş peşe zamlarla karşılaşan motorin fiyatı, ardından 1 lira 14 kuruşluk indirimle karşılaştı ve akaryakıtta yeni bir zam ya da indirim olup olmayacağı merak konusu oldu. 15 Eylül itibariyle güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

BENZİN VE MOTORİNDE FİYATLAR DEĞİŞTİ Mİ?

Akaryakıt fiyatlarında görülen zamlar araç sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 6 Eylül’den itibaren benzin ve motorine zam gelmişti ve 8 Eylül itibariyle de motorin fiyatına indirim uygulanmıştı. Döviz kurlarındaki ve Brent petrol varil fiyatındaki hareketlilikle birlikte yeniden fiyat güncellemesine ilişkin beklentiler oluşurken, güncel akaryakıt fiyatları da merak konusu oldu.

6 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere benzine 56 kuruş, motorine 69 kuruş zam uygulanmıştı ve LPG fiyatına da 40 kuruş indirim uygulanmıştı. Daha sonra 7 Eylül’den itibaren motorinde 77 kuruşluk bir zam daha görüldü ve ardından 8 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1 lira 14 kuruş indirim uygulandı. Gelen zam ve indirimler sonrası güncel akaryakıt fiyatları kaç TL oldu?

15 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul’da benzin litresi 19,23 TL
  • İstanbul’da motorin 24,82 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL
  • Ankara’da motorin litresi 24,91 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL
  • İzmir’de motorin litresi 24,92 TL