Ekonomi

Kripto para piyasalarında tarihi gün! En büyük altcoinde beklenen dev güncelleme başarıyla tamamlandı!

Küresel ekonomi piyasalarında Eylül ayı takvim yoğunluğu, piyasalarda dalgalanmaların yaşanmasına neden oluyor. Majör merkez bankalarının para politikası toplantıları ve alınan faiz kararlarına ek olarak ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek toplantılarla birlikte alınacak olan faiz kararlarının da piyasayı etkilemesi bekleniyor. Geleneksel finans piyasalarındaki yoğun gündemi, kripto para piyasasındaki yoğun gündem de takip ediyor.

Kripto paralar adına 15 Eylül 2022 günü oldukça önemli bir tarih olarak kayda geçti. Zira 15 Eylül Perşembe günü, piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’da (ETH) köklü değişiklikler yapıldı. Ethereum ağında bir süredir beklenen Merge (Birleşim) güncellemesi, Perşembe sabahında sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İşte detaylar…

KRİPTO PARA PİYASALARINDA TARİHİ GÜN

Kripto para piyasalarının, başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere küresel ekonomi piyasalarındaki gelişmelerden etkilendiği biliniyor. Bu nedenle de kripto paralarda bir süredir baskının hakim olduğu görülüyor. Düşüş eğiliminin bir süredir seyrettiği kripto para piyasalarında, 15 Eylül itibariyle tarihi bir gelişme yaşandı. En büyük altcoin olarak da bilinen, Bitcoin’den (BTC) sonra piyasanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH) blok zinciri ağında uzun süredir merakla beklenen Merge (Birleşim) güncellemesi başarıyla tamamlandı.

GÜNCELLEMEYLE BİRLİKTE NE DEĞİŞTİ?

Merge güncellemesi, Ethereum blok zincirinin çalışma mekanizmasını kökten değiştiren en büyük adım oldu. Ethereum ağı bu tarihe kadar, kurulduğu günden bu yana Bitcoin blok zinciri ağında olduğu gibi “İş Kanıtı” sistemiyle çalışıyordu ve bu sistemde Ethereum madencileri başrolde yer alıyordu. Ethereum ağı, Merge güncellemesi ile artık “Hisse Kanıtı” sistemine geçti ve ağda artık madencilere ihtiyaç kalmadı.

Bu değişim, ağın enerji tüketimini %99,9 oranda azaltacak. Ethereum Vakfı açıklamalarına göre Haziran 2022’de Ethereum ağı, Hollanda’nın tükettiği kadar elektrik tüketmişti. Yani bu güncellemenin Ethereum’a ve kripto paralara etkisinin yanı sıra, çevreye de ciddi anlamda yeşil ve pozitif bir etkisinin olması bekleniyor.