Genel

Milyonları ilgilendiriyor! Çiftçiler Ekim’den itibaren e-Devlet’ten yapabilecek, kredi limitleri artırılacak!

Türkiye’de son dönemlerde tarım faaliyetlerinde bulunan vatandaşlara yönelik sunulan teşvik ve destek ödemeleri merak konusu oldu. Öte yandan son dönemlerde yükselen enflasyonla birlikte ortaya çıkan gıda krizi endişeleri ve yükselen fiyatlar da tarım faaliyetlerinde bulunan vatandaşları, çiftçileri olumsuz etkiledi. Devlet eliyle çiftçilere çeşitli başlıklar altında teşvik ve destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Ancak bilindiği üzere vatandaşların bu desteklerden yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde kayıtlı olması ve aranan diğer şartları karşılaması gerekiyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi kaydının nasıl oluşturulacağını merak eden vatandaşlar için müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi. Bakan Kirişçi, Çiftçi Kayı Sistemlerine girişlerin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini, bununla birlikte mazot ve gübre desteklerinin de 6 ay öne çekileceğini açıkladı. Kirişçi, “Hayırlı uğurlu olsun” dedi. İşte detaylar…

BAKAN KİRİŞÇİ’NİN AÇIKLAMALARI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı açıklamada çiftçilerin artık 1 Ekim tarihi itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemlerine girişlerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu. Kirişçi yaptığı açıklamada, “1 Ekim itibariyle çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemlerine girişleri e-Devlet üzerinden yapacaklar. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kirişçi açıklamalarının devamında ise 2023’te Cumhuriyetimizin 100 yılı geride bırakacağını dile getirerek “Yeni bir yüzyıla başlayacağız. Bu yüzyıla sayın cumhurbaşkanımızın da konuşmalarında atıf yaptığı gibi ‘Türkiye yüzyılı’ adını veriyoruz” dedi. Kirişçi açıklamalarının devamında ise tarımda sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yaptı.

“ÜRETİCİYE VERİLEN KREDİ LİMİTİ ARTIRILACAK”

Tarımsal destekler konusunun karmaşık ve 65 başlık ile 130 alt başlıktan oluştuğunu belirten Kirişçi, “Bizim il, ilçe müdürlüklerimizdeki o üniversiteden mezun edip oralara istihdam olsunlar, teknik destek sağlasınlar diye yerleştirdiğimiz kardeşlerimiz maalesef evrak memurluğu yapıyor. Bizim bu manada bu üreticilerimize destek olmamız ve bu desteklemeleri de sadeleştirmemiz gerekiyor” dedi. Kirişçi ayrıca Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere verilen kredi limitinin artırılacağını ve 100 bin TL’den 200 bin TL’ye yükseltileceğini söyledi.