Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Arabası olanlara duyuruldu: Kötü haber verildi! Artık 300 bin TL cezası olacak

Geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu 6 ay 6 kilometre sınırının ardından araç ilanlarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Buna göre artık 6 bin kilometreyi doldurmayan sıfır araçların şartları yerine getirmediği sürece 6 y satılamaması gerekiyordu. Ancak bazı araç satış platformlarında çok sayıda aracın6 bin 1 kilometre olarak satışa çıktığı belirtildi.

Bakanlık konu ile ilgili son dakika harekete geçti. Şartları ihlal edenlere 300 bin TL’ye kadar ceza kesileceği belirtildi. Detaylar haberimizde..

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Ülkemizde fiyatı hızlı bir şekilde artan ürünlerin başında otomobiller geliyor. Sıfır araç alamayan vatandaşlar gözlerini ikinci el araçlara çevirdi. Fakat burada da fırsatçılar devreye girdi. Sıfır araçları stokladıktan sonra değerlerinin üstünde satan fırsatçılara karşı bakanlık harekete geçti. İkinci el araç satışları için 6 bin kilometre şartı getirildi.

DEV CEZALAR KESİLECEK

Bakanlık tarafından alınan yeni karara göre 6 bin km şartını hülle yoluyla ihlal edenlere 300 bin liraya kadar ceza kesilecek. Ayrıca başka yaptırımlar da uygulanacak.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

Ticaret Bakanlığı’nın gelen şikayetlerin artması üzerine denetimlerini sıklaştırma kararı aldığı da öğrenildi. Ticaret İl Müdürlükleri vasıtasıyla 81 ilde oto galericiler, araç kiralama firmaları ve yetkili bayilerde iş yeri denetimleri yapılarak 6 ay ve 6 bin kilometrenin altındaki taşıtlara yönelik pazarlama ve satış faaliyetleri incelenecek.