GündemEditörün SeçtikleriEkonomi

Yatırım yapanlara kırmızı alarm verildi! Büyük deprem yaşandı: Herkesin elinde patlıyor

Yatırım yapan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yatırım yapanlara resmen kırmızı alarm verildi. Büyük deprem yaşandığı belirtildi. Kripto para birimleri yeni haftaya kötü bir şekilde başladı. Sert düşüşler yaşayan kripto paralar özellikle yatırım yapanların elinde patlamaya başladı.

Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde gerçekleşen düşüş piyasasının genelinde görülmeye başlandı. Kripto paraların sermaye değeri bugün 900 milyar dolar seviyesinin altına indi. Son olarak gelen rakamlara göre sermaye değeri 862 milyon dolara kadar geriledi.

KRİPTO PARALARDA KRİTİK SEVİYE

Bitcoin, 19 Haziran’da 18 bin dolar olan kritik destek seviyenin altına sarkarak önemli bir eşiğin altını görmüştü. Bugün ise Bitcoin, 18 bin dolar desteğine doğru düşüşünü sürdürüyor. Peki kripto paralar neden geriliyor?

İŞTE KRİPTO PARALARDAKİ SERT KAYBIN SEBEBİ

Özellikle mayıs ayında Terra ekosisteminin iki dijital varlığı LUNA ve UST’nin çöküşü, ardından haziran ayında kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün iflas bayrağını çekmesiyle birlikte piyasada bireysel yatırımcıların varlığı oldukça azaldı. Birçok yatırımcı kripto paralarda gerçekleşen sert kaybın etkisiyle birlikte piyasadan küserken, son dönemde kurumsal yatırımcıların ağırlığı arttı.

900 MİLYAR DOLARIN ALTINA İNDİ

Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde gerçekleşen düşüş piyasanın geneline yansıdı. Dijital varlıkların toplam sermaye değeri bugün 900 milyar dolar seviyesinin altına indi. Kripto paraların toplam sermaye değeri 862 milyar doları gördü.