Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Dev Eylül sonu indirimi başladı: 5 litre sıvı yağ 135 TL, 2 kilo toz şeker 34 TL! Sınırlı sayıda alabilirsiniz

Artan fiyatlardan sonra vatandaşlar temel gıdaları uygun fiyatlardan alabilmek için resmen uygun market araştırmaya başladı. Resmen dev eylül sonu indiriminin başladığı açıklandı. Gelen son dakika haberine göre 5 litre sıvı yağ 135 TL, 2 kilo toz şeker ise 34 TL’den satışa çıktı. Sadece sınırlı sayıda alınabileceği açıklandı.

Sıvı yağ ve şekerin sektördeki diğer marketlere kıyasla çok daha uyguna satıldığı Tarım Kooperatör Marketlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Samsun’da vatandaşlar ayçiçeği yağı ve şeker alabilmek için Tarım Kredi ve Kooperatifi marketine akın etti.

YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER

Samsun’da vatandaşlar ayçiçeği yağı ve şeker almak için Tarım Kredi ve Kooperatifi marketine akın etti. Vatandaşlar piyasadaki marketlere kıyasla çok daha uygun fiyatlara sattığı için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ayçiçeği yağına ve şekerine yoğun ilgili gösterdi.

ÇOK UYGUNA SATILIYOR

Vatandaşlar özelikle 5 litresi 135 TL satılan sıvı yağ ve 2 kilosu 34 TL’den satılan şekere büyük ilgil vardı. Yapılan açıklamaya göre ürünlerden sadece birer adet alınabilecek. Vatandalar 1 adet sıvı yağ ve 2 kiloluk toz şekerden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

“UCUZ OLDUĞU İÇİN SIRAYA GİRDİK”

Şeker ve ayçiçeği yağının piyasa şartlarına göre oldukça uygun satıldığı için kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, “Marketlerde sıvı yağ ve şeker fiyatları çok artmış. Burada yağ 135, 2 kilo şeker de 34 liradan satılıyor. Biz de ucuz olduğu için sıraya girdik” dediler.