Gündem

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borçluları için düzenleme tamamlandı mı?

Geçtiğimiz aylarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan gençlere seslenerek KYK borçlarını ödememelerini söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, KYK borçlarına ilişkin düzenleme getirdiklerini ve KYK borcu olanların sadece anaparayı ödeyeceklerini, faizlerin silineceğini duyurmuştu.

Bu açıklamayla birlikte KYK borcu olan vatandaşlar faizlerin ne zaman silineceğini araştırmaya başladı. Üniversite döneminde alınan geri ödemeli burs olarak bilinen KYK burslarının faiz tutarları son dönemlerde en çok tartışılan konular arasında yer alıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borçları ile ilgili açıklamaları sonrasında KYK faizleri için alınan düzenleme kararında hangi aşamaya gelindi? KYK borçlarında faizler ne zaman silinecek? İşte detaylar…

DÜZENLEME TAMAMLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğu açıklamada KYK kredi borcu geri ödemelerinde faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden anaparanın ödeneceğini duyurmuştu. Üniversite dönemlerinde KYK öğrenim kredisi almış olup, bu borcu ödeyememiş kişilerin yararlanabileceği KYK faiz silinmesine ilişkin düzenleme, kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra netleşecek. Peki KYK borçlarında faizler ne zaman silinecek?

KYK KREDİ FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

TBMM’de başlayacak olan yeni yasa döneminde öncelikli olarak ekonomik konuları ilgilendiren bir torba yasa teklifinin gündeme alınması bekleniyor ve torba yasa teklifinde birçok düzenlemenin yer alacağı biliniyor. Bu teklifler arasında öğrenim kredisi borçlarının da bulunduğu, düzenlemeden toplamda 3 milyon 157 bin vatandaşın yararlanabileceği ifade ediliyor. Kredi geri ödemelerinde, 26 milyar liralık faiz ödemesi silinecek. Ayrıca yeni öğrenim kredilerinde de bir düzenleme uygulanacak.

KYK öğrenim kredilerinden faizlerin silinmesiyle birlikte anapara ödemesi yapılabilecek ve düzenlemenin yeni yasa döneminin başlamasıyla birlikte meclise gelmesi bekleniyor. Ancak borçlardan faizlerin ne zaman silineceğine ilişkin henüz net bir tarih bilgisi bulunmuyor.