Ekonomi

Altın haftayı düşüş yönlü dengede kapattı! 23 Eylül güncel altın fiyatları kaç TL?

Yurtiçi piyasalarda yatırımcılar ve vatandaşlar, altın fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Küresel piyasalarda ons altının fiyat hareketlerine paralel şekilde hareketlilik gösteren gram altın, haftanın son işlem gününde yatay seyre geçti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrasında hareketlenen ons altının ardından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı sonrasında yurtiçinde gram altın fiyatlarında hareketlilikler görüldü.

Gelen hareketliliklerin ardından haftanın son işlem gününde dengeli seyre geçen altın, haftayı da dengeli kapattı. Altın fiyatlarının hafta sonunda ve gelecek haftada hangi yönde hareket edeceği merak edilirken, yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. 23 Eylül güncel altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

MERKEZ BANKALARININ FAİZ KARARLARI SONRASI ALTIN FİYATLARI

Fed’in Eylül faiz kararını açıklamasının ardından TCMB de faiz kararını açıkladı. Fed, Eylül ayında beklentilere paralel olarak 75 baz puanlık faiz artışı uyguladı. Üst üste üçüncü kez faizi 75 baz puan artıran Fed, politika faizini son 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,25’e çıkardı. Diğer taraftan TCMB ise geçtiğimiz ay beklentilerin dışında aldığı 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından Eylül ayında da sürpriz yaparak bir kez daha faizi 100 baz puan indirdi. Böylece TCMB de politika faizini yüzde 13’ten yüzde 12’ye çekti. Merkez bankalarının kararları sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi.

23 EYLÜL GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Merkez bankalarının faiz kararları sonrasında dalgalanan altın, hafta sonuna girilirken düşüş yönlü denge buldu. Haftayı yatay seyirde kapatan altın fiyatlarında 23 Eylül güncel durum şöyle:

  • Gram altın alış 996,75 TL, satış 1.001,72 TL
  • Çeyrek altın alış 1.557,58 TL, satış 1.592,02 TL
  • Yarım altın alış 3.106,30 TL, satış 3.184,89 TL
  • Ons altın alış 1.646,71 dolar, satış 1.647,02 dolar