Gündem

SGK beklenen müjdeyi duyurdu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Tam 12 bin 450 TL ödeme yapılacak!

Türkiye’de, sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine çeşitli destek ve yardım ödemeleri yapılıyor. Doğalgaz destekleri gibi doğrudan ihtiyacın karşılanmasını sağlayan desteklere ek olarak ayrıca Aile Destek Programı kapsamında yapılan doğrudan nakdi destekler gibi yardım ödemeleri de bulunuyor. Öte yandan çalışma hayatında yer alan vatandaşlara da bazı durumlarda çeşitli ödemeler yapılabiliyor.

Bu ödemelerle ilgili bir yeni müjdeli haber de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi. SGK, milyonlarca kişiyi sevindiren haberi paylaştı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak destek ödemelerine ilişkin detayları paylaştı. Buna göre bakanlık, şartlara uyum sağlayan vatandaşlara 12 bin 450 TL ödeme yapacak ve ödemeler PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak. İşte detaylar…

KİMLER SGK ÖDEMESİ ALABİLECEK?

Özellikle asgari ücretli çalışan vatandaşları sevindirecek olan haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre belirlenen şartlara uyum sağlayan vatandaşlara 12 bin 450 TL yatırılacak. SGK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri arasında yer alan “doğum parası” ile ilgili detayları paylaştı. Kadınların çalışma hayatına kazandırılması ve geri döndürülmesi amacıyla hayata geçirilen bu uygulama dahilinde, doğum yapan kadınlara ödemeler yapılıyor.

ÖDEMELERİN ALINABİLMESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Doğum yapan kadınlara yapılan ödemeler 12 bin 450 TL’yi bulabiliyor ve hak sahipleri ödemelerini PTT şubelerinden alabiliyor. Bu ödemelerin alınabilmesi için kadınların doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması gerekiyor. Bir diğer yandan kişilerin istirahatli olduğu dönemlerde de işyerinde çalışmamış olması (hekim raporu ve kişinin isteğiyle doğuma 3 hafta kalana kadar çalışma durumu hariç) gerekiyor. Öte yandan doğumun canlı olması gerekiyor ve kadınların çalışma hayatından kopmaması için doğum paraları da SGK tarafından ödeniyor. Şartlara uyum sağlayan kadınlara 12 bin 450 TL’ye kadar ödeme yapılıyor.