Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT müjdesini duyurdu! EYT için çalışmalar tamamlandı: İşte detaylar

EYT için gözler Aralık ayına çevrilirken Bakan Vedat Bilgin’den çok önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamalarında (EYT) Aralıkta basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Bakan Bilgin çalışmanın teknik olarak bittiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduktan sonra TBMM’ye intikal ettirileceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve milyonlarca kişi yetkililerden gelecek olan açıklamalara odaklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem EYT için hem de sözleşmeli personel için beklenen açıklamayı yaptı ve516 bin sözleşmeli personelin mevcut olduğunu kadro konusunda çalışmanın Cumhurbaşkanına sunulma aşamasında olunduğunu vurguladı.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz.”

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını ancak çalışmalarını tamamladıklarını belirtti ve Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktardı ve şöyle devam etti:

“Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var.

Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu.”