Gündem

Petrol fiyatları sert düştü, akaryakıtta indirim beklentisi oluştu! 29 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Küresel piyasalarda petrol fiyatları düşüş eğilimini sürdürüyor. Petrol fiyatlarındaki değişiklik ve döviz kurlarındaki değişiklik ile birlikte yurtiçinde benzin ve motorin fiyatları da güncelleniyor. Küresel piyasalarda güçlenen dolar karşısında gerileyen Brent petrol varil fiyatı gelen düşüşler sonrasında 86 dolar seviyesinin altına sarktı. Bir diğer yandan ABD ham petrol varil fiyatı da bu süreçte 80 dolar seviyesinin altına geriledi.

Petrol fiyatındaki bu düşüşlerle birlikte yurtiçinde döviz kurları ise son günlerde yükselişe geçti. Petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklere göre şekillenen akaryakıt fiyatlarında bu gelişmelerle birlikte indirim beklentisi oluştu. Araç sahipleri, sert düşen petrol fiyatları sonrasında akaryakıta indirim gelip gelmediğini araştırıyor. İşte detaylar…

PETROL FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ

ABD ham petrol varil fiyatı 80 dolar seviyesinin altına gerilerken, bu süreçte Brent petrol varil fiyatı da 86 dolar seviyesinin altına geriledi. Gelen düşüşlerle birlikte petrol fiyatlarında 9 ayın dip seviyesi kaydedildi. Petrol fiyatlarında savaş öncesindeki fiyatlar kaydedilirken, akaryakıtta da indirim beklentisi oluştu.

Küresel piyasalarda Brent petrol varil fiyatı 90 dolar seviyesinin altında, 88 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor. Brent petrol varil fiyatı geçtiğimiz aylarda savaşın etkisiyle 130 doları da aşmıştı. Bu nedenle de araç sahipleri gelen düşüşler sonrası akaryakıtta indirim olup olmadığını araştırıyor. 29 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

29 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Şu an için yetkililerden akaryakıt indirimlerine ilişkin herhangi resmi bir açıklama gelmedi. Güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 19,23 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 23,06 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL
  • Ankara’da motorin litresi 23,15 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,23 TL
  • İzmir’de motorin litresi 23,21 TL