Gündem

THY çalışanlarına rekor düzeyde promosyon! Ödemeler hesaplara geçmeye başladı

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yansıyan zamlarla birlikte asgari ücrete de yıl ortasında ara zam uygulandı. 2022 genelinde hızla yükselen enflasyon nedeniyle gelen asgari ücret zammıyla birlikte, net asgari ücret 5.500 TL’ye yükseltildi. Emekli maaşları ve asgari ücret tarafında yapılan zamlar sonrasında bankalar da maaş promosyon limitlerini yükseltmeye başladı.

Yaz döneminde bankaların emeklilere verdiği promosyon ödemeleri gündemdeyken, şimdilerde bankaların kurum çalışanlarına verdiği promosyon limitleri daha sık gündemde yer alıyor. Bankalar ile kurumlar arasındaki promosyon anlaşması için görüşmeler devam ederken, bir promosyon haberi de Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün açıklamaları sonrası promosyonlarda son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar…

MAAŞ PROMOSYONLARINDA SON DAKİKA!

Bankaların kurumlar ile gerçekleştirdiği maaş promosyon anlaşması kapsamında, söz konusu kurumun ve iştiraklerinin çalışanlarına, anlaşmada belirlenen süre için belli limitlerde maaş promosyon ödemesi yapılıyor. Bir süredir EGM’nin polisler için sürdürdüğü promosyon görüşmeleri gündeme gelirken, Anadolu Üniversitesi bu noktada yaptığı 41 bin 500 TL’lik promosyon anlaşmasıyla rekoru eline almıştı. Maaş promosyonlarına ilişkin gelişmeler devam ederken, bir kritik gelişme de Türk Hava Yolları (THY) tarafında yaşandı.

ÖDEMELER HESAPLARA GEÇMEYE BAŞLADI

THY iştirak şirketlerinde ve diğer görevlerde çalışan personellere verilecek olan ikramiyeler hesaplara geçmeye başladı. Her ne kadar salgın havacılık sektörünü kısmen etkilemeye devam ediyor olsa da bu yılın ilk 6 aylık döneminde 11 milyar 375 milyon TL net kâr açıklayan THY, ikramiyelerin Eylül sonunda yatacağını duyurmuştu. Konuya ilişkin olarak THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Başarımızı ailemizle birlikte kutlamaya devam ediyor. İştirak şirketlerimizde çalışan şef arkadaşlarımıza 40, diğer görevlerde katkı sağlayan arkadaşlarımıza ise 30 bin TL ikramiye veriyoruz. Ödemeler ay sonunda hesaplarında olacak. Hayırlı olsun” sözlerini dile getirmişti.