GenelGündemTeknoloji

Facebook kullananlara kötü haber: Yaklaşık 1 milyon insanın tehlike altında olduğu ortaya çıktı!

Facebook, yeni ismiyle Meta, yaklaşık 1 milyon kullanıcısını kötü etkileyecek bir gelişmeyi duyurdu! Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede mağazalardan indirilen uygulamalardan kaynaklı güvenlik sorunları nedeniyle yaklaşık olarak 1 milyon kişinin kişisel bilgilerinin tehlike altında olduğu açıklandı.

Editörümüzün Bloomberg’den aktardığı habere göre Facebook (Meta), Cuma günü bir açıklama yaparak kullanıcıların giriş bilgilerinin çalınmasını hedef alan yüzlerce Android ve iOS uygulamasının tespit edildiğini söyledi. Aktarılan bir diğer bilgiye göre ise Meta şirketi, uygulamaların kaldırılması için hem Apple’ı hem de Google’ı bilgilendirdi ve harekete geçirdi.

BİLGİLERİ ÇALMAK İÇİN KULLANILIYOR

Meta’nın Güvenlik Yöneticisi olarak görev alan David Agranovich de “Siber suçlular bu tür uygulamaların ne kadar popüler olduğunu biliyor ve benzer durumları, insanları kandırmak ve hesaplarını ve bilgilerini çalmak için kullanacaklar. Bir uygulama, başka bir platform veya sosyal medya sitesi için yayınlanmamış özellikler gibi gerçek olamayacak kadar iyi bir şey vaat ediyorsa, büyük olasılıkla kötü amaçlıdır” diyerek kullanıcılara uyarıda bulundu.

KULLANICI ŞİFRELERİ HENÜZ ÇALINMADI

Meta, Facebook veya diğer hesaplar için kimlik bilgilerini çalan sorunlu uygulamaları nasıl daha iyi tespit edeceklerini öğrenerek tehdit altında olmaktan nasıl kaçınabilecekleri konusunda kullanıcıları bilgilendireceğini açıkladı. Agranovich, siber suçların Meta sistemlerinde meydana geldiğini ve 1 milyon kişinin şifrelerinin çalınmadığını da açıklamalarına ekledi.