Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Beklenen destek ödemesi başvuruları başladı! En az 900 TL en çok 2.500 TL yardım parası dağıtılacak: e-Devletten başvuru yapın

Devlet, ihtiyaç sahiplerine para ödemesi yapıyor. Ödemeler direkt olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aktarılıyor. Doğalgaz desteği için başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Doğalgaz başvuru desteğinden yararlanmak isteyen hanelerin belirtilen birtakım şartları taşıması gerekiyor. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği veriliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden devam ediyor. Hane halkının gelir durumuna göre 900 TL ile 2.500 TL arasında para ödemesi yapılıyor.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLADI?

Geçen yıl başlayan doğalgaz destek ödemesi bu yıl da devam edecek. Geçtiğimiz yıl mart ayından itibaren başlayan doğalgaz ödemelerinin bu yıl da aynı tarihler civarında yapılması tahmin ediliyor. 5 Eylül tarihinde başlayan başvurular e-Devlet üzerinden halen devam ediyor.

AYLIK HANE GELİR ŞARTI

Ödemeden yararlanmak isteyen hanelerin birtakım şartları taşıması gerekiyor. Özellikle hane halkı gelir şartı aranacak. 4 kişilik bir haneye giren toplam para bin 330 TL’den az ise doğalgaz destek yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Destek ödemeleri 2 eşit taksit halinde yapılacak. Buna göre kişi başına düşen aylık gelirin 1.833 TL’nin altında olması gerekecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapan kişinin T.C vatandaşı olması gerek

Hane halkı gelir şartını sağlaması gerek ( hane halkında kişi başına aylık gelirin 1.833 liranın altında olması gerekiyor.)

İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği bulunması,

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

Doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

Hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.