Editörün SeçtikleriGündem

Kimlikler için yeni duyuru yapıldı! Yapmayanlara randevu verilmeyecek: Türkiye’deki herkesi ilgilendiriyor

Ülkemizde yaşayan milyonlarca kişiye çok önemli haber verildi. Nüfus Müdürlüğü tarafından kimlik randevusu alanlara açıklama yapıldı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden bazı bilgiler paylaşıldı. Yapılan açıklamada kimlik yenileme için randevu alıp da gitmeyenlere uyarı yapıldı.

2 HAFTA BOYUNCA RANDEVU VERİLMEYECEK

Kimlik randevusu alanlara önemli bir uyarı yapıldı ve randevu alıp gidemeyecek kişilerin randevularını iptal etmeleri gerektiği bunu yapmayanlara ise 2 hafta boyunca randevu verilmeyeceği ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamanın devamında kimlik yenileme taleplerinde yoğunluk olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

MAĞDURİYET YAŞANIYOR

“Vatandaşlarımızın bu randevu talepleri nüfus müdürlüklerinde görevli personellerimizce en kısa sürede karşılanmaktadır. Ancak nüfus hizmetlerimiz için randevu alan ve çeşitli sebeplerden dolayı randevu saatinde nüfus müdürlüklerimize gelemeyen vatandaşlarımız da bulunmaktadır. Bu durum, neredeyse toplam randevu taleplerinin yüzde 15’i oranında olup, acil talebi olan vatandaşlarımız gelinemeyen bu randevular nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır.

2 HAFTA SONRA ALINABİLECEK

Çeşitli sebeplerden dolayı nüfus müdürlüklerimizdeki randevularına gelemeyecek olan vatandaşlarımızdan ricamız, diğer vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu randevularını iptal etmeleridir. Aksi takdirde randevusuna riayet etmeyen vatandaşlarımıza ancak 2 hafta sonra randevu verilebilecektir”