EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Bir kez daha zam haberi duyuruldu! Duyuru az önce yapıldı: Bu fiyatlar herkesi şaşırtacak

Fiyatlara zam hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Maliyetlerin artmasının ardından zam haberleri peş peşe gelirken zam hakkında bir de açıklama yapıldı. Bu zam açıklaması ise simit fiyatları için yapıldı. Simide büyük bir zammın gündeme geldiği belirtilerek İstanbul’da 5 lira satılan simit önümüzdeki günlerde zamlanabileceği aktarıldı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Simit fiyatlarıyla ilgili bir gelişme yaşanırken İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, maliyetlerin arttığını ve simide zam yapılması gerektiğini ifade etti. Özdemir konu hakkında açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Simidin maliyeti 5 lira, eski kâr marjlarına gelmesi için 8 TL’ye satılması lazım. Önümüzdeki günlerde zam gündeme gelebilir”

8 TL’YE ÇIKABİLİR

Özdemir, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın maliyetleri artırdığını vurgulayarak, “Mevcut durumda simidin maliyeti 5 lira. Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL’ye satılması lazım” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı gibi simide en son 1 Temmuz’da zam geldiği aktarıldı ve simidin o tarihten itibaren yüzde 25 zamla 5 liraya satılmaya başlandığı vurgulandı.