Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İslam Memiş açıkladı: Gram altında yakında o rakamları çok rahat konuşacağız! Altın henüz yükselmeye başlamadı

Altın fiyatlarına ilişkin açıklamalar hafta içi ya da hafta sonu olmaksızın fark etmeden takip ediliyor. FED tarafından gelen açıklamalardan sonra altının yükselişi bir nebze olsa da durdu. Son dönemlerde hareketli olan altın fiyatlarına ilişkin vatandaşlar altın fiyatları artmaya devam edecek mi? Sorusuna yanıt ararken, Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklama geldi.

Memiş, yaptığı açıklamasında altında rekor tahminini açıkladı. Yakın zamanda altında 1.100 TL’lik rakamları rahat bir şekilde konuşmaya başlayabileceğimizi ifade eden Memiş, önemli değerlendirmelerde de bulundu.

YENİDEN ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Altın fiyatları hafta içerisinde hızlı bir yükseliş kaydetti. Yeni haftaya 1770 dolardan başlayan ons altın 1769 dolardan kapanışını yaptı. Gram fiyatı ise haftayı 1.050 TL’den tamamladı.

Gelecek hafta kasım ayı FOMC tutanaklarının açıklanması bekleniyor. FED yetkililerinin nihai faiz beklentisi ve enflasyona dair öngörülerinin emtia fiyatlamasında etkili olmasının beklendiği belirtiliyor.

“DAHA YÜKSELİŞ BAŞLADI DİYEMİYORUZ”

Memiş, altın ile ilgili merak edilenleri, Youtube kanalı üzerinden şu şekilde açıkladı:

“Teknik olarak takip ettiğimiz seviye 1730-1780 dolar aralığı. 1730 aşağı kırılmadıkça problem yok, 1780 de yukarı yönlü kırılmadıkça yükseliş başladı diyemiyoruz. 1780’i direnç takip edip yeni zirveleri konuşuyor olacağız”

“Gram altın TL ekranlarda 1051 seviyesinde. 1050-1070 aralığında geziniyor. Kritik direnç 1090 lira. 1060 lira seviyesi kırıldı, orada takıldı. Bir sonraki ataklarda 1090 seviyesini göreceğiz. Ondan sonra 1100’lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız”