Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Peş peşe açıklamalar geldi: Okullar tatil edildi! Son dakika açıklandı.. 23 Kasım hangi illerde okullar tatil edildi?

Düzce’de sabah karşı 04.08 sularında deprem meydana geldi. İlk olarak 5,9 şiddeti olduğu açıklanan deprem için daha sonra düzenleme yapılarak depremin 6.0 şiddetinde olduğu açıklandı. 23 Kasım sabah saatlerinde meydana gelen deprem sonrasında peş peşe açıklamalar yapıldı. Okullar bugün tatil edildi. Peki, 23 Kasım hangi illerde okullar tatil edildi?

Merkez üssünün Düzce olarak açıklandığı deprem Ankara, Sakarya, Kocaeli ve Bolu gibi çeşitli illerde eş zamanlı olarak hissedildi. 04.08’de yaşanan artçı deprem sonrasında açıklamalar peş peşe yapıldı. Vatandaşlar hangi illerde okullar tatil edildi? Sorusuna cevap aramaya başladı.

DÜZCE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay tarafından açıklama geldi. Atay, “Değerli hemşerilerimiz, İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim – öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

SAKARYA VALİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Bir diğer açıklama da Sakarya Valisi tarafından yapıldı. Vali Çetin Oktay Kaldırım, Düzce’nin Gölyaka bölgesinde meydana gelen deprem sebebi ile kent genelinde eğitime 1 günlük ara verildiğini açıkladı.

Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Değerli hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun”

BOLU VALİSİ DE DUYURDU

Düzce ve Sakarya Valiliği’nden sonra Bolu Valisi’de açıklama yaparak, “Düzce Gölyaka merkezli ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim-öğretime ara verilmiştir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadesini kullandı.

EREĞLİ’DE OKULLAR TATİL

Deprem sebebi ile Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Merkez üssü Düzce İli Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilçemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim – öğretime ara verilmiştir” açıklamasını yaptı.