Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika dolar kuru akılalmaz seviyelerde! Duyuru az önce yapıldı: İşte şoke eden fiyatlar

Ekonomist Selçuk Geçer’den akıllara durgunluk veren dolar yorumu gelirken yüksek tahminleriyle sosyal medyanın gündeminden düşmeyen Geçer dolar için rekor tahmin yaptı. Selçuk Geçer’in paylaştığı rakamı duyanlar ise kulaklarına inanamıyor.

YÜKSEK FİYATLARA DİKKAT ÇEKTİ

Önümüzdeki günlerde dolara yükselişlerin olacağını ifade eden Selçuk Geçer, Euro ve Sterlin karşısında değer kaybeden dolar için şaşırtan bir tahmin verdi. Her fırsatta doların yüksek seviyelere çıkacağını belirten Geçer bu defa yine yüksek rakamlara dikkat çekti.

Konu ile ilgili olarak Amerika’daki enflasyonun frenlendiğini söyleyen İslam Memiş, Euro ve Sterlin’in bundan dolayı dolardan daha değerli olduğunu vurguladı. Bu durumun kısa süreceğine işaret eden Geçer, doların Aralık ayında göreceği rakamı verdi.

20 LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Selçuk Geçer açıklamalarında Doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin nedeninin Amerika’daki enflasyondan kaynaklı olduğunu belirtti ve önümüzdeki aylar için bu durumun olağanüstü bir duruma işaret ettiğini aktardı. Ayrıca Geçer açıklamalarında “Şerh olarak kenarı koyuyorum” ifadelerini kullandı.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar için Aralık ayı tahminini veren Selçuk Geçer, doların yıl sonunda 20 liranın üzerine çıkacağını da belirtti.