Gündem

Bolu Kartalkaya Karlara Büründü

 Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da kar yağışı başladı.


Bolu kent merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece hava sıcaklığının düşmesiyle yerini sabah saatlerinde kar yağışına bıraktı. Kalınlığın yer yer 5 santimetreye ulaştığı Kartalkaya’da, kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Yağış nedeniyle zor anlar yaşayan bazı sürücüler, araçlarına zincir takarak yollarına devam ediyor. 

Kayak merkezindeki sezon hazırlıklarını tamamlayan oteller de kayak için gerekli olan kar kalınlığının olmasını bekliyor.

Grand Kartal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığı, toplam uzunluğu 45 kilometre olan pistlerin bakım ve onarımlarının yapıldığını, kayak için gerekli olan kar kalınlığına ulaşıldığı takdirde sezonu açacaklarını söyledi.

Kayak merkezinde bulunan bir otelde çalışan İrfan Damar ise aracında yaz lastiği bulunduğu için yolda kaldığını, zincir taktıktan sonra yola devam edeceğini belirtti.

Damar, kayak merkezine kar yağışının erken başladığını, genelde kasım ayının ortalarında yağış olduğunu ve bu yıl kış mevsimin çok sert geçmesini beklediklerini kaydetti.

KAMUPERSONELİ.NET – AA