Editörün Seçtikleriİş İlanlarıİşkur İş İlanları

Sağlık Bakanlığı kura sonucu sorgulama: Sağlık Bakanlığı kura sonucu İSİM LİSTESİ! İl il sürekli işçi alımı sonuçları İŞKUR

Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvurular 2 Aralık tarihinde sona ermişti. Başvuru yapan binlerde kişi Sağlık Bakanlığı kura sonucu sorgulama ekranını araştırıyor. İl il açıklanan 11 bin 317 sürekli işçi alımında sona yaklaşıldı. Son kuralar bugün akşam 18.00’de sona erecek. Sağlık Bakanlığı’nın kura çekimi Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Sonuçlar ise iscisonuc.saglik.gov.tr adresi üzerinden kontrol ediliyor.

Sağlık Bakanlığı İŞKUR 2022 kura çekim sonuçları belli oldu mu? İsim sorgulama nasıl yapılacak? Sağlık Bakanlığı kura sonucu sorgulama ekranı

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

T.C. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 11.317 sürekli işçi alımı için 28/11/2022 – 02/12/2022 tarihleri arasında İŞKUR tarafından il ve meslek bazında başvurular alınmış ve Bakanlığımıza bildirilmiştir.

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi, Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 28-29 Aralık 2022 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde gerçekleşecektir.

Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalı üzerinden (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) canlı olarak yayınlanacağından, kuraya katılımcı alınmayacaktır.

Kura sonuçları aynı gün saat 22.00’den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden ilan edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI VE İSİM LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN