Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emekli ve memurlara müjde! Maaşlara rekor zam geliyor: Kulislerdeki maaş zam oranı sızdı

Yeni yıla geri sayım başlarken milyonlarca memur ve emekli de nefeslerini tutarken yeni yılda uygulanacak olan zam için araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından emekli ve memur zam oranları şimdiden araştırılmaya başlandı. Peki kulislerde zam oranı için neler konuşuluyor?

Kulislerde zam oranı için yüzde 25 rakamı konuşulmaya başlandığı belirtildi ve en düşük memur, emekli, polis ve öğretmen maaşları tek tek hesaplandığı aktarıldı.

BEKLENTİLER ARTTI

Asgari ücrete yapılan yüzde 54’lük zam oranı emekli ve memurları da yüksek zam beklentisine sokarken 5 aylık enflasyon farkı yüzde 7. Bu da yüzde 8’lik toplu sözleşme zammıyla birlikte memur ve emekli için daha şimdiden yüzde 15 maaş artışı anlamına geldiği paylaşıldı. Gözler ise enflasyon rakamlarına çevrilmişken Aralık ayı verileri bekleniyor. Şu anda zam oranı yüzde 15’in üzerine çıkmış durumda ancak asgari ücrete yapılan yüzde 55’e yakın artışın ardından memur ve memur emeklisinin de beklentisi arttığı paylaşıldı.

EK ZAM TALEBİ

Memur-Sen ‘ek zam’ talebi için bakanların kapısını çaldı ve refah payı talebinde bulundu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le görüşen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücrette yapılan iyileştirmenin burada da aynı şekilde yapılması konusunda temel yaklaşımımızı ortaya koyduk”

KULİSLERDE YÜZDE 25 KONUŞULUYOR

Kulislerde konuşulan oransa toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte maaş artışlarının yüzde 25 düzeyinde olabileceği yönünde olurken memura yüzde 25 zam verilecek olursa benzer bir artış emeklilerin maaşlarına da yansıyacağı ifade edildi.