Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Hazine Bakanı Nebati’den flaş açıklama! Tüm marketlerde tüm ürünlerde indirim: İşte detaylar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tüm işletmelere ürünlerde indirim uygulamasını hayata geçirmelerine ilişkin çağrı yaptı. Çok sayıda zincir marketten ürünlerde ‘sabit fiyat’ ve ‘indirim’ açıklaması yapıldı ve Bakan Nebati sosyal medyadan önemli bir açıklama yaptı. Bakan Nebati yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İNDİRİME GİDENLERİ TEBRİK ETTİ

“Çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Beklentileri Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’na katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati’nin buradaki açıklamaları ise şöyle oldu:

“BİRLİKTEN BEREKETE”

“Daha önce de çok defa ifade ettiğim gibi, 2023 yılının ilk aylarından itibaren gerek tüketici gerekse üretici enflasyonunda beklentilerdeki düzelme, emtia fiyatlarındaki normalleşme ve özel sektör firmalarımızın da katkısıyla hızlı düşüşlerin devam edeceğini hep birlikte göreceğiz. Enflasyonla mücadelenin çok boyutlu ve topyekün yapılması gereken bir mücadele olduğunun farkındayız. Bizim aldığımız önlemler kadar iş dünyamızın da atacağı adımlar son derece önemlidir. Biz ne diyoruz? Birlikten Berekete diyoruz. Bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz ölçüde başarılı olacağımızı biliyoruz.

“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”

Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Dün itibarıyla, bu çağrılarımıza Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik. Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum. Enflasyon hepimizin ortak sorunu. İşsizliğe ve küçülmeye sebep olmadan bu sorunu beraberce aşacağız. Güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun. O vakit birlik içinde bu taşı yolumuzdan bir an evvel kaldırıp atarız. Biz bu mücadelemizde kesin kararlıyız. Birliğimizden nasıl büyük bir bereket doğacağını inşallah hepimiz göreceğiz. Bu süreçte zaten sizlere gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de hazırız”