Ekonomi

Araç sahipleri için artık son gün yaklaşıyor! MTV ödemesine ücretsiz taksit uygulayan bankalar belli oldu!

Araç sahipleri için Ocak ayı MTV ödemelerinde son gün yaklaşıyor. Bu süreci fırsata çevirmek isteyenler ise bankaların sunduğu teklifleri değerlendirebiliyor.

Devlet ya da özel bankaların belirli dönemlerde vatandaşlara yönelik sunduğu kampanyalar ödeme kolaylığı sağlıyor. Piyasa Araştırmacıları MTV ödemesinde ek taksit fırsatı sunan ve ödeme sırasında kolaylık sağlayan bankaları tek tek açıkladı.

MTV’Yİ KİMLER ÖDEYECEK?

Motorlu Taşıt Vergi ödemesinde ilk taksit Ocak ayı ikinci taksit ise Temmuz ayında yapılacak. Kamyonet, motorsiklet, otobüs, otomobil ve benzeri farklı araçlar bu vergiyi ödemek zorunda. Geçmişte belirli kurumlara giderek ya da vergi dairelerinin önlerinde uzun kuyruklar oluşturup ödemeyi yapmak gerekiyordu.

Günümüz standartlarında herhangi bir kuruma gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden ya da bankaların mobil uygulamaları aracılığı ile ödeme dakikalar içerisinde tamamlanıyor.

MTV NASIL ÖDENECEK?

E-devlet platformunu kullanarak Gelir İdaresi Başkanlarının resmi internet sitesine giriş yapıp ödeme tamamlanabilir. www.gib.gov.tr adresi üzerinden yapılacak ödemelerde geçerliliğini koruyor. Öte yandan bankaların mobil uygulamaları kullanılarak yapılacak ödemelerde ek taksit fırsatından faydalanılabilir.

Çoğu banka 4 taksite kadar ödeme yapabilme alternatif sunuyor. Elbette ki bu süreçte kredi kartı ile yapılacak ödemenin hesap kesim tarihi ön plana çıkıyor. Eğer var olan kesim tarihi sonrasında ödeme yapılırsa yapılan ödemenin geri ödemesi 1 ay ertelenmiş hale geliyor.

MTV ÖDEMESİNE TAKSİT SUNAN BANKALAR

Uzmanlar uyarıyor! MTV ödemeleri zamanında yapılmadığında cezaya çarptırılıyor. Ayrıca ek taksit fırsatından faydalanmak mümkün olmuyor. Tüm bankaların güncel MTV teklifleri sırasıyla şu şekilde oldu:

Yapı Kredi’nin sunduğu teklifte worldcard sahipleri Worldpay QR ile ödeme yaptığı anda 4 taksit fırsatından faydalanıyor.

Garanti Bonus Kart ile ödeme yapıldığında 3 taksit, Garantipay ile yapıldığında 4 taksit ücretsiz olarak sunuluyor.

KAMPANYA SÜRESİ YENİ AYA UZATILDI!

En uzun süreli teklifi İş Bankası verdi. 5 Şubat 2023 tarihine kadar Maximum kartla yapılacak 300 TL ve üzeri MTV ödemesine 4 taksit fırsatı sunuyor. Diğer özel bankaların teklifleri:

  • DenizBank işletme Kart ile yapılacak MTV ödemesini 3 taksit fırsatından yararlanıyor.
  • TEB ile yapılacak MTV ödemelerinde 3 taksit fırsatı sunuluyor.
  • ING Bank Mobil uygulama üzerinden 4 taksite kadar ödeme yapılıyor.
  • QNB Finansbank Cardfinans kartı ile yapılacak MTV ödemelerinde 3 taksit fırsatından yararlanıyor.

KAMU BANKALARI GÜNCEL KAMPANYASINI PAYLAŞTI!

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank MTV ödemesi için taksit kampanyasını duyurdu.

Halkbank Paraf Kart sahipleri ay sonuna kadar 3 taksit ile ödeyebiliyor.

VakıfBank World Kart sahipleri ay sonuna kadar faizsiz 3 taksite kadar ödeyebiliyor.

Ziraat Bankası banka kart sahipleri 8 Şubat tarihine kadar 4 taksit fırsatından yararlanıyor.