Teknoloji

GES projesi ile Enerjisadan tam kapasite verimlilik müjdesi geldi!

Enerjisa enerji şirketi tarafından yapılan açıklama umut vaat edici gelişmeleri beraberinde getiriyor. “İşimin Enerjisi” isimli proje hayata geçirildi. Verimliliği tam kapasite kullanabilmek ve enerjide tasarrufu arttırabilmek için yeni gelişmeler yaşanıyor.

Enerjisa GES projesi başarıya ulaştığında ülkedeki 19 bin hanenin ürettiği elektriğe denk gelecek enerji sağlanabilecek. Bu rakamsal olarak 57.5 milyon kwh’ye denk geliyor. Bu sayede yıllık enerji üretiminde tasarrufa gidilmesi planlanıyor.

68 BİN TON KARBON SALINIMI ENGELLENDİ!

İlk kez geçtiğimiz yıl gündeme getirilmişti. Aradan geçen bir yılın ardından GES ve enerji verimliliği ortaklaşa yatırımı sonrası 68 bin ton karbon salınımını engellemek için proje devreye girdi. Bu portföyde yer alan tüm işletmelerin yeşil enerji ile sertifikalandırılacağı da söylendi.

2022 yılında şirket ilk kez güneş enerjisi santrallerini faaliyete almıştı. Anlaşma kapsamında 75.569 güneş paneli geçtiğimiz yıl şirketleri kuruldu. 2023 yılı itibariyle hedef daha da genişletildi. Geçtiğimiz yıl elde edilen başarı bu yıl devam ettirilirse 19.171 hanenin tükettiği elektriğe eşdeğer elektrik üretilecek.

5 YILIN HEDEFİ SON 20 YILI AŞMAK!

Firma tarafından geçen yıl hedeflenen orana ulaşmış olmak bu yıl için daha umut vadedici bir ortam oluşturdu. Geleceğe dönük doğal enerji kullanımı daha da yaygın hale gelecekti. Enerjisa Başkanı “Enerji verimliliğini arttırarak krizle mücadelede önemli bir rol oynuyoruz” dedi. Önümüzdeki 5 yıla değinerek yenilenebilir enerjiyi arttırabilmek ve son 20 yılda yapılan Tüm işlere bedel olacak bir seviyeye ulaşmanın hedeflendiğini söyledi ve ekledi: “Bu çalışmalar 5 yıllık süreçte %65’i yakın büyümeye büyümeyi tetikliyor.”