Gündem

Rus milyarder 1 yılda dibi gördü gemileri yaktı! Şirketini Türk iş adamına 1 dolara sattı!

Rus milyarder Abramoviç sahibi olduğu Telekom şirketini Türk-Alman iş adamı Hakan Koç’a 1 dolar karşılığında satış işlemleri henüz yeni gerçekleşti. Haberi alanlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Rusya’da en zengin milyarderler arasında yerini alan Abramoviç bir yılda şahsi servetinden tam 6.9 milyar dolar kaybederek büyük yıkıma uğradı. Hayatını adamış olduğu iki farklı petrokimya patronu ile yönettiği Trupon isimli şirketini mecburi olarak Türk iş adamına devretti.

ŞİRKETİN ASIL DEĞERİ BELLİ OLDU!

Telekom şirketinin asıl değeri ise 2020 yılında elde edilen verilerde 505 milyon dolar olarak geçiyordu. Ayrıca şirket için 370 milyon dolar harcama yapılmıştı. Şirketin yeni sahibi olan işadamı Hakan Koç satın aldığı şirket üzerinde 19 milyon dolara yakın yatırım yaparak daha geniş, daha para kazandıran ve sürdürülebilir bir şirket haline getirmeyi planladığını söyledi. İleride yatırım yapıldıkça daha çok kazanç elde edileceğini ifade eden Koç, 2021 yılında Almanya’da en zenginler listesinde yer alan iş adamları arasında da yer alıyor.

ŞİRKET KOÇ’A DEVREDİLDİ!

Ünlü iş adamı Hakan Koç geçtiğimiz yıl İngiliz hükümetine başvuruda bulunmuş ve şirketi almak istediğini ifade etmemişti. Başvuru sonrası Trophan şirketinin borçları ve 1 dolar karşılığında almayı teklif etti. KOÇ’un teklifi kabul edildi. Geçen bir yılın ardından geçtiğimiz hafta tüm işlemler tamamlanarak dün devir teslim işlemi gerçekleşti.

Bu bir yıllık süreçte şirketin ne halde olduğu görülürken ileriye dönük maddi kaybı dahi bilinirken çalışanlar pes etmemiş sadık bir şekilde firmaya bağlılıklarını göstermişti. Elde edilen verilere göre şirketin 446 çalışanı bulunuyordu. Bunun farkında olan Hakan Koç devir teslim süreci sonrasında duygularını şu sözlerle aktardı: “Sonunda çalışmayı başlatacağız. Bu rahatlatıcı bir süreç. Aylardır bir belirsizlik vardı” dedi.