Gündem

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson’dan, Rusya devlet lideri Putin’in kendisini tehdit ettiği açıklaması geldi!

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna işgali öncesinde Rusya, lideri Putin’in kendisini açık bir şekilde tehdit ettiğini söyledi. Rusya’nın Ukrayna işgali, Moskova ve Kiev’e askeri destek veren Londra arasında da gerilimi arttırdı. Rusya’nın yeni geliştirmiş olduğu hipersonik füzelerle Londra’yı dahi vurabileceği haberleri basına yansıyan haberler arasında olmuştu.

Rusya ve Batılı ülkeler arasında gerilim hızla tırmanmaya devam etti. Bununla beraber Boris Johnson’dan dikkat çeken açıklamalar gündeme geldi. Temmuz’da skandallar sonrasında istifa eden eski İngiltere Başbakanı’ndan Rus lideri Putin görüşmesi sonrasında çarpıcı açıklamalar geldi.

BORİS JOHNSONDAN TEHDİT AÇIKLAMASI

BBC’de yayınlanacak olan Putin Batı’ya Karşı adlı belgeselde konuşan eskin Başbakan Johnson, Ukrayna’yı işgal etmemesi için görüştüğü Putin’in kendisini açık bir şekilde ölümle tahdit ettiğini söyledi.

Boris Johnson, geçen sene şubat ayı içerisinde Kiev2i ziyaretinden hemen sonra telefonda görüştüğü Rus liderin kendine yönelik söylemini aktardı. Rus liderin kendisine, Boris, canını acıtmak istemiyorum fakat füzeyle sadece bir dakika sürer, sözlerini kullandığını ifade etti.

Eski Başbakan Boris Johnson, Putin’in kendisini aradığını söyledi. Ukrayna işgalinin korkunç bir felaket olacağını ve Batı’nın benzersiz yaptırımlarını tetikleyeceğini Putin’e ilettiğini söyledi. Ukrayna’nın yakın bir zamanda NATO üyesi olmayacağını söyledim ama bana yakın zamanda ne demek diye sordu Putin, ayrıca konuşmasındaki sakin ton ve kayıtsızlığıyla kendisiyle müzakere etme çabalarımı da sadece dinliyor gibiydi ifadelerini kullandı.

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI İÇİN TAHLİYE TEKLİFİ

Öte yandan Boris Johnson, bu sıra dışı olan görüşmeden sadece iki hafta sonrasında Rus işgalinin başladığı 2 Şubat’ta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den gece yarısında bir telefon aldığını söyledi. Zelenskiy oldukça sakindi. Ama bana her yere saldırıda bulunduklarını anlattı, dedi. Boris Johnson, Ukrayna lideri için güvenli bir yere tahliye teklifi yaptığını söyledi. Ancak Ukrayna lideri bu teklifi kabul etmeyerek kahramanca olduğu yerde kalmaya devam etti, açıklamasında bulundu.

Boris Johnson’un açıklamaları şuan için gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.