Editörün SeçtikleriEğitimGenel

Resmen duyuruldu! Okullar açılmadan tatil uzatılacak mı? Kar kalınlığı 20 cm olacak

Türkiye’nin beklediği kar yurdun dört bir yanını sardı. Kar yağışının daha ne kadar süreceğinden çok şiddetinin durumu merak ediliyor. Konuya ilişkin önemli açıklamalar peş peşe geldi. Yapılan açıklamada kar kalınlığının 20 cm’yi bulabileceği belirtildi. Bunun üzerine okulların açılmadan tatil uzatılıp uzatılmayacağı merak edildi. İşte detaylar..

Beklenen kar resmen Türkiye’yi sardı. Özellikle İstanbul’un yüksek kesimleri kara teslim oldu. İstanbullular okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Meteoroloji uzmanları ise tahminlerini sıraladı.

YARISI KAPANIR

Habertürk canlı yayınında Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel yaptığı tahminlerde şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul dahil her yerde kar görüyoruz. Doğu akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur var. Adana, Kilis, Gaziantep, Osmaniye. Yükseklere geçtikçe bu kar olacak. Kıyılarda sadece yağmur. Orta ve doğu karadeniz’de de kuvvetli yağışlar var ve bu yükseklere kar olarak gidiyor. Yarın yayla yollarının yarısı kapanır. Ordu, Samsun arası yüksekler”

20 CM’Yİ BULABİLİR

“Şu anki hava tahminleri şöyle gösteriyor… İstanbul’da pazar günü kar yağacak. Pazartesi de yağacak. Ama pazartesi ve salının toplamı ancak 20 cm’yi bulabilir. Yine çoğu ilçede sıcaklık sıfırın altında kalacağı için İstanbul’da buzlanma yüzünden dert yaşanabilir”

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul’un son durumunu paylaşan Öztek okullarla ilgili şunları söyledi:

“Pazar günü ve pazartesi gününün ilk yarısı, yağışın en çok kısmını alırsınız diyor. Pazar günü, pazar gecesi ve pazartesi gününün ilk 1-12 saati… Dolayısıyla okullar konusu İstanbul’da cuma ve cumartesi günü gelişecek tahminlere göre değerlendirilmeli bence. Doğu anadoluda bir harita var. O haritadaki yerlerden birinden olsaydı İstanbul, çok yüksek olasılıkla bu iş tatil dedirtirdi. O kar miktarı, karın yayılarak yağması ama en kuvvetlisinin pazar ve pazartesi ilk yarıda kalması gibi durumlar var. Tahminler de değişebilir”