Editörün SeçtikleriGündem

BOTAŞ SON DAKİKA DUYURDU! Doğal gaz akışı durduruldu! Depremden sonra doğal gaz boru hattında büyük yangın

Kahramanmaraş’ta tüm Türkiye’yi etkileyen 7,4 şiddetindeki deprem sonrasında haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Topboğazı köyündeki doğal gaz boru hattında patlama ve yangın meydana geldi.

Meydana gelen yangın sonrasında BOTAŞ tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili birden etkileyen deprem sonrasında Türkiye gelecek haberleri beklemeye başladı.

BOTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Doğal gaz hattında meydana gelen yangın sonrasında BOTAŞ şu açıklamayı yaptı:

“Depremin ardından BOTAŞ’tan yapılan açıklamada “06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi olarak açıklanan ve çevre illerde de hissedilen deprem meydana gelmiş olup BOTAŞ tarafından tüm ekipler hemen teyakkuza geçirilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğal gaz akışı durdurulmuştur. BOTAŞ teknik ekipleri sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmaktadır. Bölgedeki Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri ile koordineli olarak vatandaşlarımıza güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmemiştir”