Editörün SeçtikleriGündem

Depremden sonra deniz suları yükseldi: Evler ve binalar boşaltıldı! Yollar, meydan, iş yerleri, evler sular altında kaldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık deprem sonrasında Hatay’ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Evlerin ve binaların boşaltıldığı belirtildi. Yollar, meydan, iş yerleri, evler sular altında kaldı. Risk sebebi ile sahil kesmindeki mekanlar boşaltıldı. İşte detaylar..

Türkiye’yi sarsan 2 büyük depremden sonra Hatay’ın İskenderun ilçesinde sahil yolunda deniz seviyesi yükseldi. Sahil bandında deniz seviyesinin yükselmesi sonrasında sular bulvarı geçerek sokak ve caddelere ilerledi.

ZEMİN OTURDU

Depremden sonra suların şehir merkezine doğru ilerlemesi ancak 2-3 gün geçmesine rağmen suların geri çekilmemesi dikkat çekti. Deprem uzmanları yaptığı açıklamasında bu durumun deniz seviyesinin yükselmediğini kararın deprem etkisiyle oturduğunu belirtiyor. Aynı zamanda zeminin oturması sebebi ile suların çekilmeyeceğini de ifade ediyorlar.

SAHİL KESMİNDE RİSK VAR

Sahil kısmındaki evler hem deprem riski hem de denizin taşması sebebi ile boşaltıldı. İskenderun Kaymakamlığı, hasarlı evlere girilmemesi konusunda halkı uyarmaya devam ediyor. Halk, afetten sonra parklar ve kapalı semt pazarlarında kalmaya çalışıyor.

CAN KAYBI DA ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da deprem bölgesinde önemli açıklamalarda bulundu. Bütün imkanların seferber edildiğini ifade eden Erdoğan, can kaybının 8 bin 574’e yükseldiğini söyledi.