Gündem

Binlerce kişi abonelikten çıktı! Netflix Türkiye tepkilere dayanamadı “6 milyon TL” bağış yaptığını paylaştı!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depremin ilk gününden itibaren şahıslar, kurum ve kuruluşlar taziyelerini iletmeye başladı. Süreçte aradan geçen onlarca günün ardından herhangi bir tepkide bulunmayan ve taziye mesajını iletmeyen kuruluşlarda bulunuyordu.

Türkiye’yi derinden sarsan 18.000’i aşkın kişinin ölümüne sebep olan depremde kurumların bunca ilgisizliği ise tepkiye sebep oldu. Başta Netflix olmak üzere Starbucks ve benzeri yurt içinde aktif faaliyet faaliyetlerini gösteren zincir kuruluşlardan herhangi bir ses çıkmadı.

BİNLERCE KİŞİ ÜYELİĞİNİ İPTAL ETTİ!

Vatandaşlar bu duruma tepkiliydi. Kurumların herhangi bir mesaj yayınlamaması ve bu konuya ilgisiz kalması nedeniyle Netflix abonelikleri bir bir sonlanmaya başlandı. Tepkiler çığ gibi büyüdü. Ardından Netflix Türkiye hesabı üzerinden paylaşım yapmak zorunda kaldı. Afet bölgesinde yardımda bulunabilmek adına ekipleri ile beraber çalıştıklarını ifade ettiler.

Türkiye’de yakından takip edilen sürekli olarak farklı Türk yapımları ile de desteklenen abonelik sayısı ciddi bir noktaya ulaşan Netflix gelen tepkiler nedeniyle depremin 4. gününde sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bu paylaşımın sebebi de belliydi. Tüm üyeler sosyal medya hesabı üzerinden bu duruma tepki göstererek Netflix Türkiye’yi etiketledi: “Üyeliğimi iptal ediyorum ve kapatıyorum” diyerek tepkisini ortaya koydu.

TEPKİLER ÜZERİNE ŞU MESAJI PAYLAŞTI!

Netflix Türkiye Instagram hesabı üzerinden bu süreçte 6 milyon TL bağış yaptıklarını ifade eden bir paylaşıma yer verdi. O paylaşımda şu sözler yer alıyordu:

“Ülkemizde yaşanan felaket nedeni ile derinden üzüntü duyuyoruz. İlk günden itibaren ekipçe desteklerimizi sürdürüyoruz. Enerjimizi afet bölgelerine ulaştırarak yardımlar için kullanmaktayız.

6 milyon TL bağış yaptık ve yardım kuruluşlarına bu tutarı ulaştırdık. Tüm dünyadaki çalışanlarımızın kişisel bağışlarıyla şirketimiz iki katı daha ekleme yaparak desteklerini sürdürüyor. Yolun başındayız. Bu büyük afette yaraları sarabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifa diliyoruz” dedi.