Editörün SeçtikleriGündem

AFAD açıkladı: Evinizin yakınından fay hattının geçip geçmediği belli oldu! İşte Türkiye deprem tehlike haritası

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve resmen 10 ili yıkan deprem sonrasında vatandaşların araştırmaları hız kazandı. 10 il dışındaki vatandaşlar evlerinin yakınından fay hattının geçip geçmediğini öğrenmek istiyor. Türkiye deprem tehlike haritasına talebin yoğun olduğunu belirten AFAD, milyonlarca kişinin akın etmesi ile sistemin kilitlendiğini de söyledi.

Herkesin merak ettiği Türkiye deprem tehlike haritasına ilişkin açıklama AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar tarafından yapıldı. Tatar’ın açıklaması ve merak edilenler haberimizde..

TÜRKİYE TOPARLANMAYA ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay, Adıyaman, Malatya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Osmaniye gibi pek çok ili bir anda etkiledi. Türkiye bu deprem felaketi sonrasında toparlanmaya çalışıyor.

Deprem illeri dışında özellikle İstanbul, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale gibi illerdeki vatandaşlar Türkiye deprem tehlike haritasını da sıkça araştırıyor.

“ÇOK YOĞUN BİR İLGİ VAR”

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada “Türkiye deprem tehlike haritasına çok yoğun bir ilgi var, vatandaşlar haliyle evlerinin yakınından aktif fayın geçip geçmediğini kontrol etmek istiyorlar” dedi.

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ OLMALI”

Tatar açıklamasının devamında “Bu depremin acılarını sardıktan sonra dirençli yapılar oluşturmalıyız. Bu en büyük hedefimiz olmalı.” dedi.

e-Devlet için tıklayın!

AFAD sitesinden görüntülemek için tıklayın!

AFAD üzerinden deprem haritaları için tıklayın!