Gündem

İzmir’de korkutan deprem! İnsanlar sokakta sabahladı! Büyüklük korkuttu…

Ülkede sarsıntılar devam ediyor. Dün akşam saatlerinde İzmir’in Foça ilçesinde 4.1 şiddetinde deprem meydan geldi. Yaşanan deprem sonrasında halk büyük bir endişe yaşadı. Yerin 14.5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde ölen veya yaralanan kimse olmadı.

Türkiye’nin dört bir yanında sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor. İzmir’in Foça ilçesinde dün akşam saat 21.22 sularında 4.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. AFAD’dan yapılan açıklamada ise, deprem yerin 14.5 kilometre derinliğinde meydana gelmiş oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğü için 4 olarak açıklama yaptı.

HALK GECEYİ PARKTA GEÇİRDİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de konuya dair açıklama yaptı. Vali Yavuz Selim Köşger, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; İlimiz Foça merkezli 4.1 şiddetinde bir deprem yaşadı. Can ile mal kaybı olduğuna dair herhangi bir bilgi henüz tarafımıza ulaşmış olmadı. İzmir’e geçmiş olsun. Allah tüm ülkemizi afetlerden korusun, dedi.

Yaşanan deprem, halkta korku meydana getirdi. Depremden sonra şehirde yaşanan korlu ile panik sebebinden dolayı vatandaşlar evlerinden çıkarak güvenli alanlarda toplanmaya başladılar. Bayraklı ilçesi Postacı Mahallesi’nde de depremden dolayı tedirgin olan kimi vatandaşlar parklar bir araya gelmiş oldu. Mahalle sakinleri evlerinden çıkarmış oldukları eşyalar ile parkta çadır kurup, araçlarında yatmaya başladılar.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SONRASI TEDİRGİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Meydana gelen deprem sonrasında parka gelen isimlerden biri de 33 yaşında olan Ayşenur Göçer oldu. Ayşenur Göçer, depreme dair şunları aktardı; panik içinde eşyalarımızı alarak parka geldik. Ortalama olarak 4 saattir burada bulunuyoruz. Evlerimize girmeye korkuyoruz. Kahramanmaraş’ta olan depremlerden sonra, tedirginliğimiz sürüyordu. Çadırlarımızı kurduk, battaniyelerimiz ile suyumuz da yanımıza aldık. Bu şekilde sabah olana kadar eve girmeyi düşünmüyoruz açıkçası, dedi.

Mahalle sakinlerinden olan 66 yaşındaki Recep Göçer de, tüm komşularla ile apartmanı boşalttıklarını, araba, çadırda yatanlar olduğunu, diğer parkların dolu olup ateş yaktıklarını, milletin hep dışarda olup, korktuklarını ve sabaha kadar parkta kalacaklarını ifade etti.