Editörün SeçtikleriGündemSınavlar

ÖSYM son dakika duyurdu: Sınavlara deprem ayarı getirildi! O sınavlar için yeni karar

ÖSYM’den son dakika önemli bir açıklama geldi. Depremden sonra bazı sınavlarda tarih değişikliğine giden ÖSYM yeni bir açıklama yaptı. Buna göre depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da bazı sınavların yapılmayacağı açıklandı. Yapılan açıklamanın devamında adayların farklı illerde sınav merkezi seçmesi gerekeceği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremler 11 ilimizi çok derinden etkiledi. Çok sayıda bina yıkılırken 45 binden fazla vatandaşımız da vefat etti.

4 İLDE SINAVLAR YAPILMAYACAK

ÖSYM yaptığı açıklamasında bazı sınavların yapılmayacağı açıklandı. 4 ilde yapılmayacak sınavlara ilişkin ÖSYM Başkanı Ersoy açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerimizde incelemelerde bulunduk. Deprem Bölgesi il ve ilçelerindeki yetkililerle yaptığımız toplantılar ve bölgedeki yerinde incelemeler sonrasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik” dedi.

BAŞVURU TARİHLERİ

Ersoy, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylarımız; MSÜ sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YDS/1 sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında, TUS/1 sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecektir. Bu illerde sınavların yapılamaması nedeniyle; daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylarımız, sınav merkezlerini değiştirmek zorunda olup Türkiye’deki diğer merkezlerden istediklerini sınav merkezi olarak seçebilecekler” diye konuştu.