Teknoloji

Twitter’a rakip yeni bir proje geliyor! Zuckerberg bağımsız sosyal medya uygulamasını tanıttı!

Meta şirketi üzerinde söz sahibi olan Mark Zuckerberg yeni bir uygulama ile piyasalara adım atmaya hazırlanıyor. Bu uygulamanın Twitter’a rakip olması beklendiği ifade ediliyor. Zuckerberg’in yeni projesi Twitter’ı satın alan Elon Musk’a yeni bir atılım olarak görülüyor. Twitter’a alternatif bir uygulama diyerek başlatılan çalışmalar İnstagram’dan tamamen uzak görsel tabanlı P92 isimli bir kod ile tasarlandı. Geliştirme aşamasında henüz başlangıç seviyesinde olan bu uygulama için; “Activity Pub adı verilen sosyal protokolünü de destekleyecektir” açıklamasında bulunuldu.

YENİ UYGULAMA NASIL OLACAK?

Konu ile ilgili yapılan açıklamada daha da derinleştirildi. WhatsApp, Instagram ya da Facebook gibi sosyal medya ağlarına benzeyen yeni bir uygulama getirileceği ifade edildi. Meta’nın sözcüsü: “Bağımsız bir sosyal ağ uygulaması olacaktır” ifadesini kullandı. Kullanıcılar ilgi alanlarına göre burada güncel paylaşımlarını yapabilecek. Konu ile ilgili elbette ki daha detaylı bir açıklamada yapıldı.

Yeni sosyal medya uygulaması metin tabanlı olarak gelişmelerin bağımsız şekilde paylaşılabileceği bir alan olma tasarımına sahip olacak. İçerik üreticileri başta olmak üzere ünlü kişiler kendi alanları üzerine güncel bilgileri rahatlıkla paylaşabilecek. Bu da bu tarz bir iş yaşantısını benimsemiş kişiler için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

 UYGULAMA NE ZAMAN KULLANILABİLECEK?

Aktarılan bu bilgiler dışında Meta tarafından henüz daha detaylı bir açıklama yapılmadı. Projenin başlangıç aşamasında olduğu biliniyor. Geliştirme aşamasında olan projenin ne zaman yayınlanacağı ve ne zaman tamamlanacağına dair de detaylı bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Yalnızca bu yeni proje ile beraber diğer sosyal medya ağlarına alternatif, daha çok içerik üreticisi kişilerin aktif olabileceği biliniyor. Uygulamanın iş yaşantısında kariyeri destekleyecek, mesleğe yönelik paylaşımlar yaparak hedef kitleye daha rahat ulaşılabilmeyi sağlaması bekleniyor.